TV3: 3alacarta en format lliure

Finalment TV3 també emet vídeo en format lliure: Theora. Avui no és 28 de desembre ni 1 d’abril, ho podeu comprovar a la plana de la prova pilot:

En aquesta prova pilot oferim el senyal en directe del canal 3/24 amb els codis Theora i Vorbis, que són codis lliures de vídeo i àudio, respectivament, i que es reprodueixen amb el format contenidor multimèdia Ogg.

Això ha de permetre reproduir el vídeo tant en reproductors propietaris com en reproductors basats en software lliure, i per tant ampliar en el futur la compatibilitat del nostre servei.

En aquest moment estic veient el canal 3/24 i va beníssim. Usen un reproductor Java, que aviat també serà lliure. Potser en acabar la prova pilot hi ha formes de devallar els arxius per a reproduir-los amb altres programes. El Windows Media del costat se’l podrien estalviar: no puc comparar. Tenc el codec del Windows Media i s’ha quedat amb el missatge «buffering». ÿs per això que vull llevar-lo: mai va prou bé, no vull necessitar el permís de ningú per a veure la tele. Exactament el mateix que en romandre al sofà davant el televisor de tota la vida.

M’ha avisat en Mateu al missatger instantani. Diu que ho ha trobat per casualitat. No veig que la blogocatcosa en parli encara. Fet i fet, el resultat de cercar tv3 3alacarta theora en aquest moment no dóna cap resultat.

Felicitats per la iniciativa. A veure si més TV segueixen aquest bon exemple. No importa que comprin programari per a tenir un lloc funcionant amb formats lliures, just saber com fer-ho o llogar qualque informatic que no digui mani?! quan senti a dir Ogg Theora o Vorbis.

Ona Mallorca des del començament ha emès amb Ogg Vorbis a més de MP3 [1]. Seria una bona noticia que ara TV Mallorca emeti en Ogg Theora quan enllesteixi el web.


[1] ÿs un projecte que vam fer amb en Ricardo Galli. El 2002 guanyà el premi Digit 0.2 a la innovació i tecnologia.

Compartir

Entrada anterior
Nokia N800 per 99 Euros
Entrada següent
TV3: preguntes mal fetes

12 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.