Truc pel apt-listbugs

Pràctic, Programari

Quan apt-listbugs mostra la llista d’errors i pregunta si volem instal·lar el programari:

Are you sure you want to install/upgrade the above packages? [Y/n/?/…]

Si contestem amb w, mostrarà la llista d’errors a una plana del navegador [1]. Aquí hi trobareu congelada la d’avui.

La gràcia de la plana web és poder fer clic al número de bug i obrir-lo dins bugs.debian.org. Tampoc importa atabalar-se gaire amb la llista: jo només miro els errors recents (en aquests moments comencen per 39). La resta d’errors solen ser d’aquells recaragolats que no esquitxen gaire gent.

Més detalls de l’apt-listbugs

L’apt-listbugs és un programa que consulta el servidor bugs.debian.org per a trobar errors importants dels programes que estem a punt d’instal·lar. ÿs per a la distribució Debian Sid del GNU/Linux, perquè allà hi arriben moltes actualitzacions encara calentes del forn i poden provocar qualque mal de ventre. Però mai no passa res important: aquí vaig explicar com tornar enrere quan passem llis dels advertiments de l’apt-listbugs i brollen els problemes.

La Debian Sid és una distribució per a usuaris que s’agafen aquests errors sense posar-se nerviosos. Que troben que patir-los també és una manera de contribuir a la millora del programari: poden explicar què falla al seu ordinador, cercar solucions, provar les que proposen altres, explicar com ha anat i fer-les córrer quan es troben. Tot plegat al lloc bugs.debian.org i perquè els usuaris d’altres versions (Debian Stable, Debian Testing, Ubuntu àdhuc) ho tenguin tot més rodat. Suposa un temps, però a canvi hi ha tast diari –si ve de gust– del darrer en programari lliure, que no és poca cosa.


[1] Avui he vist que surt en escollir l’opció ? de la pregunta, però mai se m’havia acudit fer-ho; ho sabia per què m’ho va dir en Mateu, un home de manuals –gràcies!

Compartir

Entrada anterior
Còpies de seguretat cap a rsync.net
Entrada següent
Restrenyiments de franc amb l’iPod

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.