Truc pel apt-listbugs

Pràctic, Programari

Quan apt-listbugs mostra la llista d’errors i pregunta si volem instal·lar el programari:

Are you sure you want to install/upgrade the above packages? [Y/n/?/…]

Si contestem amb w, mostrarà la llista d’errors a una plana del navegador [1]. Aquí hi trobareu congelada la d’avui.

La gràcia de la plana web és poder fer clic al número de bug i obrir-lo dins bugs.debian.org. Tampoc importa atabalar-se gaire amb la llista: jo només miro els errors recents (en aquests moments comencen per 39). La resta d’errors solen ser d’aquells recaragolats que no esquitxen gaire gent.

Més detalls de l’apt-listbugs

L’apt-listbugs és un programa que consulta el servidor bugs.debian.org per a trobar errors importants dels programes que estem a punt d’instal·lar. ÿs per a la distribució Debian Sid del GNU/Linux, perquè allà hi arriben moltes actualitzacions encara calentes del forn i poden provocar qualque mal de ventre. Però mai no passa res important: aquí vaig explicar com tornar enrere quan passem llis dels advertiments de l’apt-listbugs i brollen els problemes.

La Debian Sid és una distribució per a usuaris que s’agafen aquests errors sense posar-se nerviosos. Que troben que patir-los també és una manera de contribuir a la millora del programari: poden explicar què falla al seu ordinador, cercar solucions, provar les que proposen altres, explicar com ha anat i fer-les córrer quan es troben. Tot plegat al lloc bugs.debian.org i perquè els usuaris d’altres versions (Debian Stable, Debian Testing, Ubuntu àdhuc) ho tenguin tot més rodat. Suposa un temps, però a canvi hi ha tast diari –si ve de gust– del darrer en programari lliure, que no és poca cosa.


[1] Avui he vist que surt en escollir l’opció ? de la pregunta, però mai se m’havia acudit fer-ho; ho sabia per què m’ho va dir en Mateu, un home de manuals –gràcies!

Compartir

Entrada anterior
Còpies de seguretat cap a rsync.net
Entrada següent
Restrenyiments de franc amb l’iPod

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.