Per alguns el Bill Gates és l’inventor i responsable de gairebé tot el que té a veure amb bits: les finestres, l’ordinador personal i fins i tot Internet.
No us penseu pas que ho diuen nins de manco de 5 anys, una edat en la que s’empassarien, sense dubtar-ho, que els pares són els inventors del que alguns adults atribueixen al Gates, però també la paella i el comandament a distància. Ho va dir ahir la ministre de Cultura (sí, c-u-l-t-u-r-a):
Madrid. (EFE).- La ministra de Cultura, Carmen Calvo, dijo hoy que “los gestores de la cultura debemos hacer cosas más llamativas” en defensa de esa cultura, y anunció que cuando, en unas semanas, Bill Gates viaje a España para recibir el Premio Príncipe de Asturias, “le pediré el dominio de la ÿ en la red”.
Sra. Calvo, la cosa dels dominis a Internet és un tema de la ICANN, que es pronuncia «I can» que també vol dir «jo puc». Segur que podeu aconseguir un domini cultural després el precedent del .CAT. Però cal que ho demaneu a qui toca.
Més bitoanalfabets voluntaris (o no)
Hi ha més adults, presumptament preparats per la vida moderna, que amollen coses semblats. Persones de les que no esperaries que et preguntessin perquè la rentadora bota quan centrifuga, aprofitant que ets informàtic i que l’aparell duu 17 «programes» de rentat.
Joan Oliver, ex director de la CCRTV:
El que discuteixen en realitat i el que té sentit de discutir és si Microsoft ha fet el bé o no l’ha fet. I aquí hi ha poca discussió possible: el món seria molt pitjor sense ordinadors personals, sense Internet, sense Microsoft, sense Windows. I tot això sha popularitzat i ha arribat a tots els racons del planeta gràcies a en Gates.
A la cita, el «popularitzat» obre un dubte raonable; potser no troba que el Bill Gates el responsable dels ordinadors personals i Internet. Però no: just abans diu que no tindríem ordinadors personals i Internet si Microsoft no hagués «fet» totes aquestes coses.
El Xavier Sala-i-Martin, catedràtic, professor d’economia, Premi Juan Carlos I d’Economia, directiu del Barça i company de l’Oliver, també ha contat històries falses de les coses han fet a can Microsoft. No trobo cap cita a Internet i em sap greu perquè voldria documentar-ho; just el que no sol fer el Xavier Sala-i-Martin, que sovint opina només pel fet que té plecs vocals –o teclat, depèn del mitjà on pontifica.
7 comentaris. Leave new
Quina vergonya… i quina ràbia… i quin espant… però sobre tot vergonya… això no té remei… 🙁
[…] Despr
A can Escolar diuen que en Bill Gates ni tan sols ve a Espanya… 🙂
http://www.escolar.net/MT/archives/2006/10/carmen_calvo_la.html
[…] I una ministra que vol demanar permís al Bill Gates per a usar la ÿ. Tot plegat ben simptomàtic de la genuflexió bítica que els aclapara. […]
malabache: el Gates no ve a recollir el premi? ÿs lo que té donar premis a qui no els mereix.
Perquè no hauria de tenir premi, l’expiació de pecats via fundacions.
Estic pensant en el pecat de controlar el permís de lectura i escriptura de tota la humanitat, aprofitant que les persones no se n’adonaven del que estaven acceptant. Estic pensant en la llicència del MS Office. Entre d’altres moltes.
Per lo que diuen va ser un Gates el que recollí el premi, però no el Bill Gates III, sino el II… Son pare, en definitiva.
Però podria ser pitjor. Podrien no haver-li donat cap premi per no tenir cap fundació. Al manco, si ell expia els pecats, qualcú se’n beneficia. Imagina’t com poden esser de caps de fava els hereus d’una fortuna com aquesta (a Paris Hilton me remito).
[…] O no és per descollonar-se que la senyora ministra de Cultura del govern espanyol digui aprofitarà ara que bé en Bill Gates i le pediré el dominio de la ÿ en la red? Jo he rigut una estona que ho he llegit. […]