Firefox sí, Firefox no: la margalida de Symantec

A Symantec estan fets un embolic:

La empresa de seguridad ha lanzado un ataque contra Firefox, del que dice que es más inseguro que Internet Explorer. Según ellos, no aparecen más problemas porque los hackers se divierten más con Internet Explorer, que además está mucho más extendido.

article a The Enquirer

O sia, és més insegur però té manco problemes. Potser amb l’estudi, a Symantec volen que algú digui «jo vull problemes i usaré l’Explorer i no el Firefox, perquè segons els anàlisi és més insegur però no dóna problemes, bah».

Cal partir de la base que tot programari té problemes de seguretat. En tindrà més a mida que s’hi facin canvis, car comporten nous errors i per tant vulnerabilitats. Així, el Firefox pot tenir més problemes que l’Explorer perquè és un festival de novetats. Però l’Explorer del que parlen a can Symantenc, la versió 6, està prop de l’immobilisme –en anys-Internet– d’aquell estampat amb quadrats del Burberry.

Tot i això l’Explorer també té molts errors, que no podem atribuir a les novetats, sinó a que està mal fet. Ho dic per lògica i sense rigor: no podem veure el codi i saber si està ben fet o no.

El Firefox potser potser no és tant divertit pels crackers (que no hackers) perquè s’arreglen ràpid i no tenen gaire temps per a sucar-hi pa; és el que té el codi lliure.

Fundación Mozzarella

A The Inquirer també, que estan un poc empardalats. Parlen de la fundación Mozzarella en comptes de la Fundación Mozilla. Deu ser cosa de no corregir al corrector ortogràfic; sí, el mateix que va «corregir» un grapat de noticies sobre l’Ovidi Monitor.


Vist al menéame.

Compartir

Entrada anterior
Turistes a les Illes Balears i Internet
Entrada següent
Pepe Rubianes a Petra

2 comentaris. Leave new

  • ÿs bo això de la Fundació Mozzarella xD

    Jo sóc dels qui creuen que com més gent l’utilitzi, més problemes de seguretat hi apareixeran, òbviament. Però la gràcia està en què els problemes s’arreglen ràpid (bé, almenys en teoria, hi ha un bug “tonto” del Thunderbird que porta 3 anys encallat, algun dia ho explicaré al blog)… Cosa que no passa a can Microsoft.

    A més, no en tinc ni idea del tema, però imagino que molts bugs es deuen trobar mirant el codi, cosa que no es pot fer amb l’Explorer. Sempre em pregunto quants bugs nous es trobarien a l’Explorer si se’n veiés el codi.

    Respon
  • […] Diumenge explicava que a Symantec havien fet un anàlisi un poc estrany de la seguretat del Firefox comparada amb el Microsoft Internet Explorer: l’explorer dóna més problemes però és més segur. […]

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.