Connectar el Firefox 1.5 amb l’aKregator i el KMail

Si uses l’escriptori KDE i els programes aKregator (pels fils de subscripció) i KMail pel correu, Firefox 1.5 no s’hi entén gaire:

  • No obre missatges en fer clic a les adreces dins les planes web.
  • Les planes que tenen fils de subscripció mostren la icona icona dels fils de subscripció o feeds junt a l’adreça, però en polsar-la demanarà per afegir un fil a les «adreces d’interès actives», un invent de dubtosa utilitat. Estaria millor que les afegís a un programa agregador Com Toca (TM).

Correu al KMail

Per a fer que obri el KMail o qualsevol altre programa de correu, primer cal saber on es troba. Al GNU/Linux Debian és a /usr/bin/kmail. Tot seguit cal obrir una pestanya nova al Firefox, i escriure-hi about:config a la barra d’adreces. Amb el botó secundari de la rata hi fem clic per a escollir Nou > Cadena. Cal que hi entreu:

  1. network.protocol-handler.app.mailto a la primera finestra.
  2. El lloc on es troba el programa a la segona finestra (/usr/bin/kmail en el meu cas).

Fils de subscripció a l’aKregator

Primer cal crear un petit script que fa servir el dcop per a connectar amb l’aKregator. L’he posat dins el directori bin del meu usuari i nom firefox-akregator, sent /home/benjami/bin/firefox-agregator el camí complet per arribar-hi.

Feu clic aquí per a veure l’script a una finestra nova. Un cop guardat, cal que li doneu permisos d’execució al vostre ordinador.

A continuació cal afegir dos paràmetres al Firefox. Obriu una pestanya i teclegeu about:config a la barra d’adreces:

  1. Amb el botó secundari de la rata feu-hi clic i escolliu Nou > Cadena. Cal que entreu network.protocol-handler.app.feed a la primera finestra i el lloc on es troba l’script a la segona (/home/benjami/bin/firefox-agregator en el meu cas).
  2. Torneu-hi amb el botó secundari, ara escolliu Nou > Booleà. A la primera finestra hi cal network.protocol-handler.external.feed i a la segona true.

A partir d’ara, en fer clic als enllaços que porten al fil de subscripció, Firefox avisarà que posa en marxa l’script i el trobareu a l’aKregator.

Un parell de detalls importants:

  • D’entrada el Firefox només reconeix les adreces de fil que porten un «feed:» davant [1], cosa que no fan tots els llocs que tenen fils de subscripció. He modificat aquest blog perquè hi sigui, potser cal començar a usar el protocol feed.
  • Reconeixerà les adreces cap a fils que no portin un «feed:» davant, si instal·leu l’extensió Feed Your Reader. Caldrà que feu clic amb el botó secundari damunt l’enllaç cap al fil i escolliu Subscribe to This Link.
  • Si voleu que la icona dels fils junt a l’adreça (icona dels fils de subscripció o feeds) també tiri del nou script, cal que instal·leu l’extensió Feed Your Reader i que la configureu perquè tracti el «feed protocol». Aquesta extensió connecta amb un grapat d’agregadors, però no amb l’aKregator.

Protocol feed al Konqueror

Veig que el navegador Konqueror es tanca en fer clic a les adreces que contenen el protocol feed. No he trobat la solució –algú la té? Mentre caldrà evitar els clics i usar la icona per afegir fils a l’aKregator que pinta a la barra d’estat, al peu.


Connexió amb l’aKregator vista a un comentari del Theuth dins aquest blog.
[1] Tal com les adreces de correu porten «mailto:» al codi de la plana, passa que «feed:» és nou i pels fils de subscripció.

Compartir

Entrada anterior
Els creadors no han de menester el negoci de les còpies per a fer calaix
Entrada següent
El programari privatiu i els usuaris novells: està preparat?

2 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.