Resposta del Síndic de Greuges

A un comentari de l’apunt «Escàndol a la Generalitat el dia del referèndum per l’Estatut», en Francesc suggeria que enviés una queixa al Síndic de Greuges. Vaig fer-ho, i va ser ben curta: els adreçava a l’apunt de blog. Han contestat:

Escrit del Síndic
De: SAP <sap[ensaïmada]sindic.org>
A: benjami[ensaïmada]bitassa.cat
Data: Avui 08:55:03

Senyor,

Hem rebut el seu correu electrònic en el que ens exposeu el sentiment discriminatori provocat per una pàgina web de la Generalitat arran de necessitar d’instal·lació d’un programa informàtic per visualitzar les imatges de la roda de premsa.

Com sabeu, el Síndic de Greuges és un comissionat del Parlament de Catalunya que té per missió vetllar per la defensa dels drets fonamentals i llibertats públiques dels ciutadans davant de possibles vulneracions comeses per les administracions públiques catalanes.

Tanmateix, el Síndic no pot substituir les administracions en les seves funcions, és a dir, hem de donar a les administracions l’oportunitat de corregir els problemes abans que hi puguem intervenir. Per això, en el cas que no hàgiu formulat cap petició escrita al respecte, us suggerim que adreceu un escrit davant del Departament de Presidència. Si, transcorregut un termini prudencial de temps no obteniu cap resposta satisfactòria, podreu demanar la nostra intervenció.

Li facilitem l’adreça:

Plaça Sant Jaume 4
08002 Barcelona

Cordialment,

Servei d’atenció a les persones
Síndic de Greuges de Catalunya

26 de juny de 2006.

He contestat:

Re: Escrit del Síndic
De: Benjamí Villoslada <benjami[ensaïmada]bitassa.cat>
A: SAP <sap[ensaïmada]sindic.org>
Data: Avui 15:02:25

A Dilluns 26 Juny 2006 08:55, vàreu escriure:
> Hem rebut el seu correu electrònic en el que ens exposeu el sentiment
> discriminatori provocat per una pàgina web de la Generalitat arran de
> necessitar d’instal·lació d’un programa informàtic per visualitzar les
> imatges de la roda de premsa.

No és gaire exacte. No es tracta d’instal·lar un programa informàtic, sinó de canviar de sistema operatiu. Cal que ho faci per un altre que elimina llibertats importants que sí dóna el que uso ara.

ÿs molt important que entenguin la diferència entre instal·lar un programa i canviar de sistema operatiu. ÿs tant gran que no puc deixar-ho fer, i disculpin l’extensió:

Canviar de sistema operatiu és un enrenou molt gran.

– Vol dir canviar tot el programari, perquè els programes estan fets per un o altre sistema operatiu.

– Significa perdre qualitat de vida, perquè el Windows és tècnicament inferior al sistema que empro. Tindria problemes de virus que ara per jo no existeixen.

– Vol dir una despesa important per a fer exactament el que fa la dita «vendre la casa i anar de lloguer», amb l’agravant que no puc vendre el sistema actual car els regalen. Seria «esbucar la casa i anar de lloguer». El sistema actual (GNU/Linux Debian) és meu i la llicència no té cost. En canvi, el Windows mai no pot ser meu: només en donen permís d’ús després de pagar i acceptar (en aquest ordre) una llicència carregada de restriccions i per la que en demanen entre 100 i 400 Eur.

Volen que deixi la meva casa en propietat, a un barri tranquil i comfortable, de 12 habitacions, amoblada, per anar a viure de lloguer a un apartament sense mobles de 2 habitacions situat a un barri perillós.

En veure la seva resposta me n’adono que em vaig quedar curt, a l’hora d’il·lustrar la situació només amb marques de roba.

També haig de dir que és inquietant el desconeixement amb les noves tecnologies que traspua la seva resposta. ÿs ben sabut que estem del tot indefensos sempre que hi ha desconeixement. ÿs així avui i quan els indígenes quedaven impressionats en veure mirallets. Possiblement és un dels motius –sent benèvol– que fan que des del Departament de Presidència obliguin alguns ciutadans a renunciar a la qualitat que han assolit a la Societat de la Informació i el Coneixement. Subratllo coneixement.

Prenc nota del suggeriment de canvi de finestreta i m’adreçaré a la de Presidència –només tenen una adreça postal?

Salutacions,


Benjamí
http://blog.bitassa.cat

No vull, al 2006, enviar la meva queixa damunt pasta d’arbres morts capolats. No permeten fer-hi clic, i la intenció és enviar els dos apunts de blog sobre el tema: aquest i l’anterior. Que també hi vegin els vostres comentaris. No se m’acut cap escrit millor ni tenc res més que afegir-hi.

Algú ha escrit mai a Presidència usant Internet? Podeu passar-me l’adreça?

Compartir

Entrada anterior
El programari lliure és per a les persones
Entrada següent
El no nacionalisme espanyol

4 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.