last.fm

Reproductor per GNU/LinuxVaig configurar el reproductor amaroK perquè enviés allò que escolto a last.fm. Hi ha més reproductors que també ho poden fer mitjançant un plugin.

La contrapartida d’anar esbombant què escolto [amb l’amaroK] és que a last.fm puc descobrir bona música d’altres persones de gust musical similar al meu. Són els «neighbours», veïnats.

Al lloc també s’hi poden fer grups i etiquetar les cançons. Tot plegat dóna lloc a un invent que fins aquest horabaixa no havia usat: les ‘emissores’ de ràdio del last.fm (Xisco, gràcies pel cromo).

Per escoltar la ràdio cal instal·lar un reproductor. ÿs de refiar: llicència GPL, codi a la vista, fora programari espieta ni afegitons.

Quan hom ha pujat prou informació del que ha escoltat, passa a tenir una emissora musical pròpia [1]. També n’hi ha pels veïnats, els grups i les etiquetes: en entrar-les, es passa a tenir emissores que nomen com les etiquetes.

Les etiquetes són molt importants pel bon funcionament de les ràdios de can last.fm. Tant és així que són les protagonistes a és el que mostra la plana darrere el botó «radio» de la capçalera. L’altre mecanisme de la plana és la fantàstica l’opció de crear una emissora temporal a base de paraules clau.

Mem si vaig etiquetant, poc a poc, el que escolto. ÿs una forma de contribuir a un bon projecte: last.fm.


[1] La ‘meva’ és a l’adreça lastfm://user/bitassa/personal. Les adreces que comencen per lastfm:// són pel reproductor de last.fm esmentat a l’apunt.

Compartir

Entrada anterior
Anàlisi de la recollida de signatures per a convocar un referèndum
Entrada següent
ADSL rural a Mallorca

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.