Vaig configurar el reproductor amaroK perquè enviés allò que escolto a last.fm. Hi ha més reproductors que també ho poden fer mitjançant un plugin.
La contrapartida d’anar esbombant què escolto [amb l’amaroK] és que a last.fm puc descobrir bona música d’altres persones de gust musical similar al meu. Són els «neighbours», veïnats.
Al lloc també s’hi poden fer grups i etiquetar les cançons. Tot plegat dóna lloc a un invent que fins aquest horabaixa no havia usat: les ‘emissores’ de ràdio del last.fm (Xisco, gràcies pel cromo).
Per escoltar la ràdio cal instal·lar un reproductor. ÿs de refiar: llicència GPL, codi a la vista, fora programari espieta ni afegitons.
Quan hom ha pujat prou informació del que ha escoltat, passa a tenir una emissora musical pròpia [1]. També n’hi ha pels veïnats, els grups i les etiquetes: en entrar-les, es passa a tenir emissores que nomen com les etiquetes.
Les etiquetes són molt importants pel bon funcionament de les ràdios de can last.fm. Tant és així que són les protagonistes a és el que mostra la plana darrere el botó «radio» de la capçalera. L’altre mecanisme de la plana és la fantàstica l’opció de crear una emissora temporal a base de paraules clau.
Mem si vaig etiquetant, poc a poc, el que escolto. ÿs una forma de contribuir a un bon projecte: last.fm.
—
[1] La ‘meva’ és a l’adreça lastfm://user/bitassa/personal
. Les adreces que comencen per lastfm://
són pel reproductor de last.fm esmentat a l’apunt.
1 comentari. Leave new
[…] Fa cosa d’un més vaig descobrir Last.fm (en Benjamí va parlar-ne al seu blog). Vaig registrar-me i vaig configurar l’amaroK per a que hi enviàs la música que escolto (també es pot fer amb altres reproductors, a base de plugins). […]