Canvis als fils de subscripció

Botó de l'Akregator dins KontactEn primer lloc, si no saps que són els fils de subscripció i RSS et sona a model de can Citroën, pots llegir això (o no).

He fet canvis als RSS però no heu de tocar res. Just us aviso per si el canvi interessa a algun altre blogaire. Ara la plana principal conté tots aquests fils:

 • Els apunts del blog en RSS 2.0
 • Els apunts del blog en RSS 0.92
 • Els apunts del blog en Atom 0.3
 • Tots els comentaris en RSS 2.0

A les planes dels apunts, el darrer fil canvia per «Els comentaris d’aquest apunt en RSS 2.0». Aquest detall ha provocat el canvi. M’ho ha demanat en Pau Rul·lan, bona idea. Així és més fàcil subscriure’s al fil de comentaris de només un apunt. No els he posat al menú de la dreta per no atabalar, així que per veure’ls cal usar un navegador que contingui mecanismes per a reconèixer els fils que duu una plana. Firefox i Konqueror ho fan «de fàbrica», mira què bé.

Si us interessa implementar el canvi al vostre servidor el trobareu dins el tema «Tomatigues [fields] forever», disponible al Wiki que trobareu a la columna de la dreta. ÿs un doi de canvi, ha portat més temps escriure aquest apunt. No he vist cap funció del WordPress per a recuperar el nom del fil dels comentaris en el moment de generar les capçaleres de les planes d’articles, i n’he provat un parell. Al final he muntat l’adreça amb variables clàssiques del PHP. Es pot millorar si algú amb més vista –o paciència– la sap trobar. Si no existeix es podria posar al lloc on són les funcions i aportar-ho al projecte, perquè aquest canvi és una cosa del tema més que no pas del pinyol de funcions del WordPress.

També provaré FeedBurner. Ens han ofert provar-ho pel mou-me/menéame i abans vull mirar-m’ho aquí. Sembla que enceten un projecte pilot per incloure publicitat als feeds i ens han demanat fer de betatesters. Ho dic per si voleu passar experiències sobre la qualitat del servei. De moment veig que FeedBurner només admet un fil de tots els que explico dalt. No importarà que toqueu res al vostre programari agregador perquè usaré el redireccionador que n’Oscar Barber va explicar al seu blog –gràcies pel cromo.

Actualització el 07-01-2006: El plugin, mitjançant reescriptures de l’Apache, redirecciona tots els fils: Atom i RSS. FeedBurner els tracta bé convertint-los en quelcom adaptat a cada cas lector, fins i tot als navegadors –bon detall aquest darrer. Només queda pendent passar per FeedBurner el fil dels comentaris d’un apunt, que és variable per cada apunt. ÿs qüestió de provar el que ells en diuen «fils parametritzats», en fase beta.

Compartir

Entrada anterior
HTML pràctic
Entrada següent
Hi ha vida més enllà del Photoshop

11 comentaris. Leave new

 • Sort Benjamí en les proves de Feedburner, ami m’ha anat tot molt bé llevat d’algún plugin que capgira tot el bloc i per tant els feeds però l’experiència és 100% positiva! 🙂

  Sobre incloure publicitat als feeds amb feedburner era, fins fa ben poc, possible via AdSense i els requisits eren dos:
  1. tenir compta de client amb Adsense
  2. tenir més de 500 “subscriptors”

  Esper que ara facin més fàcil aquest servei, de fet ho havien anunciat!

  Salut!

  Respon
 • Sembla que va bé, però cal anar alerta perquè comporta tocar el redireccionament. No se quin plugin has usat, però vaig trobar un d’Orderedlist.com que aquest està força bé:

  – Fa que el fil original tengui una adreça que es genera aleatòriament. ÿs el que donem a FeedBurner, car el nostre quedarà inutilitzat i cal que el servei tengui una porta falsa per la que recollir el fil.

  – Recull tots els fils, Atom i RSS, i els envia cap a FeedBurner que és que se n’encarrega de la gestió. Defecte: no els pesca tots, i els comentaris queden sense cobrir per ells.

  Tot plegat és amb el plugin. A mà amb les redireccions de l’Apache és poden fer més coses a provar, perquè a FeedBurner contempla fils amb paràmetres –quelcom així els hi diuen. Passa que d’entrada he tirat cap a la comoditat del plugin, just per provar fins on arriba la part més fàcil de l’invent, la KISS, una que m’agrada a l’hora d’agombolar bits (KISS: Keep It Simple, Stupid).

  Sobre la publicitat sembla que és una cosa nova només d’ells, sense AdSense i altres herbes. Si va per AdSense serà que no, perquè sembla que som uns proscrits per aquest racó (penós) de Google.

  Respon
 • Sí, el plugin que utilitzo és el de Orderedlist i funciona molt bé i simple.

  Avam si aquests de Feedburner rompen mercat de Ads idò! 😉

  Sort!

  Respon
 • De moment ha baixat molt (un 80%) el tràfic al meu web, cosa que serà un bon estalvi.

  Respon
 • Oscar, el tema de la publicidad que estamos preparando en Feedburner y del que habla Benjamí es para campañas basadas en CPM y en castellano.
  Y como bien dice Benjamí, son un programa piloto, para en caso de salir bien, que es lo que esperamos,abrir a todos los blogs/medios que cumplan una serie de requisitos.
  No tiene nada que ver con Adsense, que es otra opción que ofrece Feedburner, pero en la que no entramos y cualquier puede optar si cumple las condiciones.

  Por desgracia,la publicidad contextual, dado el perfil de usuarios de rss (no son visitantes vía buscadores, si no lectores fieles, y no suelen pinchar en los anuncios) no acaba de funcionar nada bien.
  Las pruebas que se han hecho en USA han tenido números muy pobres, y mientras no haya un cambio de perfil en el usuario de RSS (esperemos que Vista ,pese a que no nos guste, de un giro al respecto)hay pocas esperanzas de cara al soporte.

  P.D: Entiendo/hablo el mallorquín/catalán/valenciano, pero no me atrevo a escribirlo por las burradas que saldrían.

  Respon
 • Hola Juan Luis, tot un detall i moltes gràcies per l’aclariment.

  Esper amb il·lusió aquesta iniciativa perquè tot i no tenir el meu bloc personal en castellà, és en català, crec que aquests són esdeveniments importants que ajudaràn a la comunitat d’usuaris.
  Estaria bé també el servei per feeds en català però ja seria demanar una mica massa. 🙂

  Una altra cosa és el que em comentes aquí de la poca eficiència dels AdsSense a feeds quan són rebuts per usuaris habituals. De fet jo mai he clicat a cap Ad de feeds i en reb, però no ho faig perquè no solen ser relevants per mi i en segon lloc perquè els ulls s’acostomen a veure un banner i passa desapercebut, per desgràcia.

  No sé si em podràs respondre aquesta qüestió de Feedburner però m’agradaria passar-te una pregunta: quan podrà feedburner ajuntar varis feeds en un?
  Aquesta és la única pega que tenc de Feedburner, un servei que m’agrada i molt.

  Gràcies Juan Luis, si vols em pots respondre via mail o al formulari del meu bloc personal.

  pd: Perdona per aprofitar aquesta resposta tan lloable per una nova pregunta que ven demanant fa temps a Feedburner i mai m’acaben de respondre. 🙂

  pd2: enhorabona per tecnorantes i doscero. 😉

  Respon
 • Oscar,te contesto aquí y asi tambien se enteran los demas 😉

  La verdad es que ya ha costado bastante que entren en castellano (estamos ahora traduciendo cosas, y de hecho ya hay un template de feeds, Fuente Clara, para mostrar en castellano la fuente).
  Por desgracia, aun estamos muy verdes en España/Latinoamerica, como para pensar a corto plazo en usar otros idiomas menos extendidos.
  Esperamos en unas semanas, con el rediseño de la web que a lanzar tambien el interface en castellano.

  Si funcionase todo bien, y hay un mercado interesante, quizas se les podría convencer de traducir al catalan, pero por desgracia no esta en mis manos.Todo se andara, y lo dictará el mercado.

  Somos el primer pais donde se va a empezar la expansion en Europa, lo cual ya tiene su importancia.

  Respecto a la publicidad, si hay anunciantes en catalan interesados, nosotros no tendriamos ningun problema en tener un “canal” que fuese blogs en catalan, como puede haber de otras tematicas o lenguajes.
  Al final, esos temas tambien los decide el mercado.
  Tu puedes querer poner publicidad en arameo, pero si no hay anunciantes, sirve de poco.

  Lo de juntar varios feeds en uno no lo acabo de entender:
  Ahora,en una cuenta de Feedburner puedes tener varios feeds, con lo cual puedes controlar las estadisticas de diferentes blogs en la misma cuenta.

  Si lo que te refieres es a crear un feed a partir de otros, se que es algo que esta en en “cola”, (cada vez mas larga por cierto 🙂 ) siempre y cuando los feeds sean del mismo blog/usuario(que entiendo que es lo que te interesa).Porque de otra forma, creemos que puede haber problemas al respecto.Imagina las posibilidades que pueden existir al respecto, si no son de “buena fe”.
  En cualquier caso, al unir varios feeds, de diferentes blogs, sería mas complicado el poder disociar la informacion y controlar estadisticas por ejemplo.

  De todas formas,siempre tienes la opcion de tu mismo hacer dicho mix de feeds, para controlarlos en Feedburner.
  O usar servicios como Feeddigest(que en parte es competencia de Feedburner aunque con diferente enfoque creo yo),que te permiten crear un feed a partir de varios sin limitaciones de origen.Y realmente funciona bastante bien y tiene alguna otra posibilidad muy interesante.
  Seguro que te ayuda mientras trabajamos en ello, que por otra parte tambien te indico que no es una prioridad, ya que vemos mas pros que contras, y es una “feature” que no ha solicitado practicamente nadie mas.

  Saludos, gracias por los cumplidos(el doscero esta el pobre un poco abandonado por falta de tiempo), y enhorabuena tb por tu blog.Ya lo conocia y es muy interesante;el diseño esta muy chulo.

  Respon
 • Gràcies Juan Luis, deia que si me volies respondre fòra del blog b’en Benjamí per no “mantenir” la nostra conversa semi-personal aquí però pens que tens raó i ajudarà el que dius per altres persones.

  La publicitat es basa clarament en oferta i demanada, si jo vull posar publicitat al meu web i cap anunciant vol pagar, no en tindré. Una realitat evident i pot ser els serveis com Adsense, Oxado, Overture, etc…, o ara aquest nou projecte de Feedburner ajuden a la gran cantitat de petits editors que volen posar publicitat i que si haguéssin de fer-ho contactant directament amb un anunciant seria impossible.
  El tema d’altres llengües o canals específics no sé fins quin punt seria necessari. Ara bé un sistema on els anunciants “paguin” per la paraula “RSS” (prou universal com per què en “arameo” els RSS haurien de ser RSS com en català o castellà) no seria necessari separar tan els canals per llengües com sí per temàtiques.
  ÿs a dir que segons com es monti aquest sistema podria ser més “vïable” per sectors especialitzats tot i no ser d’un idioma concret.

  El tema d’ajuntar varis feeds seria per fer un feed col·lectiu d’un grup de blocs i gestionar-ho tot amb Feedburner. Sé que el projecte estava returat pels problemes legals que em comentes i que entenc a la perfecció. Si els usuaris actuàssin amb mala fè es podrien fer “desastres”.
  Actualment utilitzam RSSMIX derivat a Feedburner.

  Si et sóc franc, gràcies per respondre’m i per donar-me aquest “suport” inesperat i molt vàlid. Tant vàlid com per seguir amb la idea de que sigui Feedburner qui em gestiona els feeds als nostres projectes.

  Salut i molta sort en aquest nou projecte!
  Tot un plaer Juan Luis! 🙂

  pd: Benjamí, en Pere també s’ha apuntat a Feedburner i gràcies per deixar aquest espai obert als nostres comentaris. 🙂

  Respon
 • De res, l’espai és just per això: veure-hi converses interessants com les vostres 😉

  Respon
 • Oscar, te explico algo mas el tema de Feedburner, los canales y los idiomas.

  La idea,dado el mal funcionamiento de la publicidad contextual en feeds es el hacer campañas basadas en CPM (pago fijo por 1000 impresiones) y por tanto enfocadas mas a branding y crear marca, que a visitas o resultados.
  Inicialmente son por tanto campañas bastante generales, de empresas grandes(en USA las hemos hecho de Nokia, Microsoft, Subaru etc..).

  Y a los blogs/medios que van a participar los vamos a dividir en canales tematicos, para que el anunciante pueda elegir en que canal salir.
  Tecnologia, deportes, politica, ciencia etc ….
  Es al final una forma de segmentacion.

  Y por ejemplo, si hubiese una serie de anunciantes que lo quieren hacer en catalan por ser algo mas local, para un publico catalan, pues nos planteariamos esa segmentacion y captariamos blogs/medios catalanes que estuviesen dispuesto a mostrar esa publicidad.
  Por eso te digo, que no estamos cerrados a nada, que es algo que el mercado va a dictar.
  Imagina por ejemplo, que se quiere anunciar una web en catalan.No tendria mucho sentido que saliese en blogs en castellano, y justamente esa segmentacion es una de las ventajas de la publicidad en internet.

  Inicialmente no va a estar tan automatizado como un Adsense, es algo bastante diferente, y tambien vamos a dar libertad total al blog/medio de aceptar o rechazar cualquier campaña (de entrada ya estamos filtrando campañas, y rechazamos temas comprometidos, como juego, porno etc..)
  Tambien vamos a tratar de poner un precio minimo, bajo el cual no aceptaremos campañas, y mantener una dignidad que mucha gente esta perdiendo, casi regalando la publicidad.

  Al final, se trata de dar al anunciante un canal mas, y al blog/medio una via de ingresos, tratando a la vez de ser lo menos intrusivos y lo mas eticos posible, cosa nada facil por otra parte.

  En fin, me agrada que esteis contentos con Feedburner.Yo decidí unirme al proyecto sobre todo por la vision que tiene el equipo directivo del negocio, anteponiendo etica y profesionalidad a otros factores.
  Tratamos de hacerlo lo mejor posible ,y os puedo decir que la gente que estan en en USA estan trabajando como bestias, para seguir mejorando dia a dia.
  Otra cosa no lo se, pero os aseguro que escuchamos a nuestros clientes/usuarios y que tratamos de aportar soluciones o en su defecto explicaciones a todos sus problemas.

  Cualquier problema, no teneis mas que reportarlo por los cauces oportunos, y podeis hacerlo tranquilamente en castellano.

  Saludos
  Juan Luis

  Respon
 • Hola Juan Luis, la veritat és que llegint aquesta resposta fa goig i ganes participar en aquest projecte.

  Pens que pot ajudar molt a petits editors que venen molt barat el seu espai: milers d’impressions de anuncis per pocs cèntims d’euro en guanys!!

  Una gran alternativa als anuncis contextuals i pot ser millor enfocada i amb més opcions de rendiment.

  El mercat, com bé dius, dictarà sentència i esper sigui profitosa per tots. 😉

  Feedburner per sort no deixa de sorpendre’m! I si fós el cas, partint d’aquesta teoria de producte, pens que estaria disposat a obrir els feeds dels meus lloc web a aquesta publicitat.

  Salutacions i gràcies Juan Luis 🙂

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.