Bucle entre «Es Crèdit» i VISA 4B

Pany de maleta ronyós com el de la VISA 4BActualització 09-11-2005: ja funciona.

No he pogut comprar uns dominis. Per a ser exactes, no els he pogut comprar al registrador A, que és el que m’agrada, sinó al B.

Ho he provat dos pics, perquè els missatges anunciant l’anul·lació de l’operació parlaven de possibles errors meus [1]. Però tot i anar amb peus de plom la segona vegada, la cosa no ha millorat. He telefonat al banc.

M’han dit que tot estava correcte: saldo, tarja «securizada» i sense cap bloqueig. Que veien els meus intents: primer un càrrec acceptat i a continuació la denegació. No podien veure res més. Potser a VISA 4B em podien donar més detalls, tot i que no era gens segur que ho fessin.

He telefonat a VISA i allà no saben res de res: «aquestes coses les sap el banc». He tornat a telefonar al banc. Ha despenjat la mateixa al·lota, cosa que m’ha permès resumir les explicacions en un «estic en un bucle!».

Ha insistit en que ella no podia saber què passava. No m’hi he pogut estar:

Si en comptes del 2005 avui fos el 8 de novembre de 1605, podríem dir que és un misteri diví, comprar ciris, pregar i esperar que s’arreglés. Aleshores la gent quedava contenta. Fins i tot inundada de goig i fe en veure que, uns dies després, oh miracle, la cosa potser s’arreglava: «Déu ha tingut el detall (crec que en aquest casos es diu ‘la compassió’) de recordar-se’n (potser el compassió va aquí… o és misericòrdia?) d’aquesta ovelleta pecadora que no s’ho mereixia pas». Però som al 2005 i avui no és tant fàcil quedar content. Per afegitó heu topat amb un ateu: sóc informàtic i ben aviat, amb mi primera cartilla «mi if me ama y yo amo a mi if», vaig adonar-me que ni camins inescrutables ni hòsties. Aquí, a qualque racó d’ordinador, hi ha una petada com un castell o un error de disseny o uns arxius de registre que diuen, fil per randa, tot el que ha passat.

El problema és que no tenguis cap nivell següent on passar el meu cas. ÿs preocupant que m’hagis de dir que tot està bé, però que em quedo sense comprar els dominis. Són els meus diners! I si algú altre els està comprant ara mateix?

L’al·lota d’«Es Crèdit» ha estat amable. Transmetia empatia descrivint, pas a pas, en veu alta, el que sí li deixaven fer, i que era ben poc.

Em quedava un dubte: la contrasenya. Si no l’entro bé, avisarà amb un «contrasenya incorrecta» o s’ho empassa tot i després denega? M’ha dit que avisa amb el «contrasenya incorrecta».

Potser s’ha d’explicar: el registrador A va posar, fa poc, un invent que obre una finestra emergent de VISA 4B on haig d’entrar una contrasenya. Ja l’havia vist fa cosa d’un any i busques. Aleshores només funcionava amb Explorer, detall que va fer perdre almanco una venda a Optize. En tornar a veure la mateixa finestra a cal registrador A, vaig provar-ho un altre pic per si ara ja funcionava amb el Firefox. El primer intent va fallar perquè ja no recordava la contrasenya. Vaig anar al web del banc, vaig entrar-ne una altre i ja va funcionar –l’efecte Firefox és bo. No era la contrasenya, idò.

El problema no era del banc ni meu. M’ha donat el telèfon de VISA 4B: 902 11 44 00.

El servei de VISA 4B ha estat macarrònic. M’han rebut amb un curset robótico-accelerat sobre la seva filosofia d’allò que signifiquen les polsacions. D’on venen? On van? Hi ha vida a d’altres botons? Mentre meditava el sentit de la meva cridada i cercava el botó que la reflectia –sense tenir clar si d’una forma excessivament metafísica– ja em deien «transfiriendo a un agente». He pensat que l’agente sabria fer de tot. Sisí, devia ser de la TIA: en demanar-me el DNI i dir que no veia res ni podia fer res, es treia el mort de damunt dient-me que estava allà per atendre targes robades. Que havia cridat al telèfon incorrecte. Tampoc sabia dir quin era el correcte. M’he acomiadat «le dejo, agente, que faltan 10 minutos para las 8, cerraran el colmado y veo que me harán falta un par de cirios para arreglar eso».

A VISA 4B diuen que graven les converses per a donar millor servei. Puc imaginar-me l’esquena del tio que ho escolta. Un dels pocs casos clars de persona que necessita un 4×4 ranxera: per portar els bidons de bronzejador quan va a la platja.

Ho he deixat per impossible. He comprat el domini al registrador B que simplement demana la VISA 4B, sense cap contrasenya, just com ho feia abans el registrador A. Tot ha funcionat a la primera.

No se què passarà el proper cop que trobi la finestreta de la contrasenya by VISA 4B. Em fa mandra pensar-ho.

Hauria de comprar els ciris per pregar que no es generalitzi l’ús de la contrasenya de VISA 4B? Si passés, potser hauríem de comprar accions d’empreses fabricants de bronzejador i de ranxeres 4×4?

El CVN dels dallonsesActualització 09-11-2005: ja funciona. Li he donat voltes, perquè al registrador A hi tenc un caramull de dominis que caldrà anar renovant de qualque manera. He recordat el CVN (Card Verification Number) he tornat a llegir les instruccions i sí, el vaig teclejar malament. Calia entrar només els 3 darrers dígits, però el formulari web n’accepta 4 i em vaig despistar. A la meva tarja també hi ha un grup de 4 dígits junt al CVN –ara veig que coincideix amb els 4 darrers del nº de tarja. No se perquè em vaig fixar malament, doncs ho havia fet bé altres cops –el primer cop sí que vaig llegir el manual, avui també en pensar que podia ser això. Coses que passen, som analògics i la cosa no és gaire intuïtiva pas. ÿs frustrant que no et puguin ajudar en telefonar per què mirin quin problema tens. Sobretot si ho fas a un lloc per ajudar als clients. Hauria estat tant econòmic per a tothom poder dir «revise el CVN». No compromet cap seguretat, el CVN segueix fent la seva feina: cal tenir la tarja per entrar-lo correctament.


[1] Fragment de l’error:

The reason for the rejection of your payment (as given by the clearing house) was:

Your Credit Card Details have not been accepted by the clearing house:05 AUTHORIZATION DENIED

Unfortunately, [the A registrar] does not receive a more detailed description for the reason of the failure of this payment.

Please check the following possible reasons:

– Did you provide us with the correct bank code and account number?
– or –
– Did you provide us with the correct card number and validity information (expiration, cvn)?

– Is there a (daily) limit on your credit card ?

– Did you order more than one domain with several consecutive chargings (Some credit card issuers block the charging if multiple “same looking” chargings are issued during a specific time span).

Foto 1: està a varis llocs, no està clar qui és l’autor original. Un lloc és aquest.

Foto 2: The San Diego Community College District.

Compartir

Entrada anterior
IBIT: Models de negoci basats en codi obert
Entrada següent
WordPress 1.5.2

3 comentaris. Leave new

 • La veritat és que darrerament sembla que haurem de començar a tenir estampetes, icones (no gràfiques, de fusta!), altars, capelletes i espelmes per saber com funcionen les coses.

  Fa poc amb optize em va passar el mateix que a tú, allí canviant de tarja (i per tant de banc) va funcionar, per a que 2 dies després la tarja “dolenta” em servis a cal Nokia per comprar el 770.

  Curiós això de la informàtica. Si ja ho diuen, los ordinadors sempre han estat coses poc predibles i incertes, coses de màgia i bruixots!

  Respon
 • Neil Postman, el technòfob, diu, amb raó, que la informàtica és una excusa ideal per als buròcrates, sempre poden dir, no ho sé, això depèn de l’ordinador, etc. portant-te a bucles sense problemes de consciència. Els bancs són sagrats buròcrates.

  Respon
 • Prova

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nunc laoreet quam at risus. Aenean euismod, sapien sit amet aliquam aliquam, purus sem venenatis lacus, at tempor justo odio eget justo. Maecenas pretium. Donec scelerisque tortor nec lacus. Nam at mauris. Proin arcu elit, pulvinar pretium, tempor nec, facilisis nec, orci. Ut eleifend velit eu leo. Vestibulum libero urna, pellentesque eu, porta at, scelerisque et, tortor. Proin mollis pulvinar neque. Nam accumsan eleifend leo. Ut gravida.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.