Microsoft fa de cacic per Corea

Quin rampell de cacic ha tingut Microsoft, a Corea! Es senten per damunt de la justícia coreana, reclamen poder fer el que vulguin de la pitjor forma que es pot reclamar una cosa: amb amenaces. Vegeu la noticia a la Cadena Ser

Corea del Sur podría quedarse sin Windows si condena a Microsoft
2005-10-28 – AGENCIAS
Las autoridades antimonopolio de Corea del Sur investigan desde hace cuatro años a Microsoft, a la que podrían obligar a sacar de su sistema operativo dos programas que ahora incluye -el reproductor multimedia y el de mensajería instantánea- para garantizar la competencia. La compañía de software ya ha dicho que si se le impone esta sanción podría retirar su sistema operativo del mercado surcoreano.

ÿs el que té tenir amos. Tenen el dia tort, i foten un problema immens a un país sencer:

[…] Però per parlar assenyadament, la subjecció a un amo de qui ningú no en pot estar mai segur que sigui bo, perquè té sempre el poder de ser dolent quan vulgui, és una extrema dissort. I tenir molts amos és, com més se’n tinguin, ser més vegades extremadament dissortat.

«La servitud voluntària», ÿtienne de la Boétie (1530-1563).

Les amenaces de Microsoft escarrufen, perquè sovint les coses primer es pensen, després es diuen i finalment es fan. Molts havíem pensat –possiblement ells també– que Microsoft podia fer quelcom assemblant el dia manco pensat. Ara ho ha dit, a Corea. Esperem que en fer-ho ningú no estigui desprevingut i que s’hagi preparat. Jo ja ho estic, no uso Windows. Si els coreans són llestos, també haurien d’anar deixant poc a poc aquest esclavatge tecnològic amb Microsoft. I no només Corea, perquè és ben cert allò que «quan vegis les barbes del teu veinat afaitar…»

Els directius de Microsoft tenen la barra de fer visites, reclamant «neutralitat» als governs que els deixen. No es pot ser neutral amb algú que no ho és amb naltros.

Compartir

Entrada anterior
Mallorca en Xarxa: cuinant.com
Entrada següent
A l’«Hoy por hoy» amb en Llorenç Valverde

3 comentaris. Leave new

 • Pot ser una oportunitat d’or?

  Linspire CEO Offers S. Korea To Replace Windows

  La veritat, si ara mateix aquest tema en comptes de amb Windows es produís amb Office, estaria molt content. Tenim un substitut de programari lliure, potent, disponible per Windows i funcional a l’abast. Només caldria deixar d’emprar Office.

  Amb Windows tenim més problemes, migrar no és fàcil (t’ho asseguro), tens molts legacy programs a emprar, etc. L’oferta de Linspire (igual que moltes distros comercials) és més atractiva (poden incloure programari propietari privatiu necessari: MP3, PDF, RAM, etc.).

  Respon
 • ÿs mollt trist aquesta arrogancia que porten… encara els hi ferien un favor als coreans retirant el windoze aquest…
  A mi m’afectaria poc, utilitzo Mac OS o Linux.

  Respon
 • Doncs si jo no faig servir windows i no ho trobo a faltar per res. Puc escoltar música, veure videos i gestionar les meves fotos.
  Els recomano als coreans que es passin a ubuntu, i si volen suport que contactin amb Canonical.

  Això de linspire no ho havia sentit anomenar mai, mirant a la wikipedia veig que inicialment es deien lindows, d’això si que en vaig sentir parlar fa un grapat d’anys, però si tenen alternativa jo dels coreans no m’ho pensaria.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.