1ª Mostra de Cultura Popular de les Illes Balears

Bitologia, Llocs

El geperut fuig del gegantVa estar bé, la 1ª Mostra de Cultura Popular de les Illes Balears a Sineu. He fet un àlbum amb un parell de fotos. En Pep també, dels cavalls, que és una de les coses que més va agradar junt als personatges de rondalla.

Els actors i actius van fer una feinada; van ser moltes hores actuant al carrer, tres dies seguits, interpretant els personatges bé i en bon mallorquí. La reacció dels visitants li donava un bon clima a tot plegat: cares de passar-s’ho bé, alguna de nostàlgia entre els més granats –és el que té haver escoltat les rondalles explicades pels padrins o la ràdio, fent redol davant la xemeneia quan encara no hi havia TV a casa– i un grapat de comentaris sobre el bé que estava o que s’hauria de fer més sovint. Alguns nins s’espantaven de bon de veres! Els més grans col·laboraven, intentant desfermar la princesa, ajudant el cec o amagant el geperut a escapar-se del gegant. El drac treia fum pels queixals, doncs havia perdut la batalla amb el cavaller de l’espasa torta –que sembla que té més oficis.

La reina i el frare ens van demanar si el petit, n’Arnau, havia fet la comunió. Com a bons actors es va empassar la rialla en respondre que la faria ben aviat, pel civil, perquè ens havien de renyar. El rei ens va saludar, i se’ns va escapar:

–L’amo, us l’heu cercada ben joveneta, eh?
–Ca! si és la meva filla, la princesa!
–Ah!

La Jaia Bigalot estava un poc deprimida: «en fer-nos vells ens creixen les orelles i el nas! ningú em voldrà, i jo que cercava un homo de possessió».

Compartir

Entrada anterior
FON i el llautó
Entrada següent
Titulars contradictoris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.