La Caixa impulsa el castellà a les aules del Principat

A «La Caixa» han aconseguit el que no va aconseguir el PP des del govern de l’estat espanyol: augmentar les hores de castellà a les aules del Principat. Els nacionalistes espanyols que no veien clara la compra d’Endesa poden estar ben tranquils, amb La Caixa. Sent així, fins i tot poden comprar tots «Museo del Jamón» i servir-hi el pa sucat amb tomàtiga.

El Departament d’Educació i la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “la Caixa”, han signat un acord mitjançant el qual l’entitat financera lliurarà un total de 20.000 ordinadors per equipar les escoles públiques catalanes. Aquests ordinadors completen la provisió de material informàtic als centres docents de Catalunya que el Departament d’Educació ha previst per al curs 2005-2006 […] […] Els ordinadors donats per “la Caixa” procedeixen de la seva àmplia xarxa d’oficines; l’entitat s’ha encarregat de fer-ne la revisió i de tornar-los a configurar. Els ordinadors tindran el sistema operatiu Windows 2000 Pro i un paquet d’aplicacions informàtiques seleccionades pel Departament d’Educació […]

–Destacat meu: Windows 2000 només està en castellà. Resum del Comunicat web del Departament d’Educació de la Generalitat, que inclou més detalls que no puc copiar, són només per a clients de Microsoft [1].


Vist a la llista Admpub de Softcatalà.
[1] El web conté un enllaç a un arxiu en format .DOC. La llicència de Microsoft fa que sigui il·legal obrir-lo amb programes lliures: «You are not licensed to sublicense or transfer your rights». Els programes lliures ho transfereixen tot a l’usuari, que n’és l’amo indiscutible. La prohibició de transferència que dicta Microsoft impedeix que un programa lliure treballi amb els seus formats pel Office. Això o que el programa deixi de ser lliure, i no: ¿qui vol dependre, per a sempre més, de cap Megacorp per a poder llegir? De moment, sembla que els responsables d’ensenyar a llegir als catalans. Anem bé.

Compartir

Entrada anterior
Mallorca en Xarxa: IBIT presenta els Indicadors de Ciutat
Entrada següent
OpenRAW

5 comentaris. Leave new

 • El conveni indica que la Generalitat ha de donar uns màsters a ‘la Caixa’ amb el software que cal instal·lar a aquestes màquines. En aquesta opció s’indica que el programari a instal·lar ha de ser lliure, amb llicència de ‘la Caixa’ i també que pot ser un sistema operatiu diferent.

  Sí, és cert que hi ha poques possibilitats que instal·lin un sistema operatiu diferent, però com a mínim la possibilitat encara hi és. De moment, cal esperar i veure que fan.

  Respon
 • Gràcies, Xavier, per aquests detalls que deuen estar a l’arxiu .DOC que no puc obrir, un detall més per pensar que el concepte «programari lliure» no pesava gaire. Més aviat hi veig una rentada de mans, no fos que «La Caixa» fos acusada d’instal·la programari il·legal a 20.000 ordinadors.

  Es pot veure a les metadades de l’arxiu .DOC amb quina versió de Microsoft Office està escrit? Si no és amb l’Office 2003 és molt possible que a cap dels dos llocs usin programari en català. Lliure ja seria l’hòstia, però si ni tant sols tenen esment per la nostra llengua minoritzada… no vull fer regles de tres, són depriments.

  Respon
 • Una llàstima, mira que, tan sols per qüestió economica, el programari lliure els hi sortiria més barat, però -vull creure- per desconeixença fan servir software de baixa qualitat i a més privatiu.
  Per cert, encara que directament no hi poguem fer, està molt bé que publiquis aquests tipus d’entrades -reivindicatives-.

  Respon
 • Benjamí, el document està escrit amb “Microsoft Word 8.0”, és a dir el Word 97.

  Respon
 • I de que us extranyeu? Acàs li importa quelcom diferent als diners a espectra?

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.