Fotògrafs francesos amenacen Adobe

Venedor de fotos a NY el 11-09-2004Els fotògrafs francesos de l’UPC amenacen a Adobe: «si feu més fàcil l’accés a fotografies lliures tremoleu, perquè nosaltres ens farem lliures»:

Adobe, el gigante americano de ‘software’ para el tratamiento digital de imágenes, se la está jugando con los fotógrafos en Francia. Quería dar el campanazo con un negocio y le ha salido por la culata. Su intención era facilitar al usuario el acceso libre a bancos de imágenes y los fotógrafos han visto peligrar su pan. Si hay acceso libre nadie pagará por sus fotografías. Si Adobe lo proporciona, la Unión de Fotógrafos Creadores (UPC, en sus siglas en francés), lo boicoteará olvidándose de él y pasándose al software libre.

[…]

Su arma: “Gimp”, el software libre alternativo al Photoshop, de Adobe, por cuya licencia pagan unos 1.000 euros.

(periodistadigital.com)

Si l’accés continua sent complicat, pagaran els 1.000 Eur a canvi d’una llicència privativa de Photoshop per cada ordinador? No deixarà d’haver prou imatges lliures a Internet, però aleshores ells pagaran satisfets?

Hi ha sospites de que el gilipolles està fent de consultor a la UPC. «També he recomanat Windows, per què així és més fàcil perdre tots els treballs i haver de tancar. ÿs lo que té ser gilipolles!».

(Imatge: trobada a Google Images cercant-hi la paraula «asshole». Pertany a l’entrada del 11 de setembre del 2004 del Satan’s Laundromat, un fotoblog amb llicència Creative Commons que em permet publicar-la. Hores d’ara se més coses de la feina d’en Mike (el webmestre del fotoblog) que no pas de cap fotògraf de l’UPC)

Compartir

Entrada anterior
El TCO i els virus del Windows
Entrada següent
Zaplanafud

4 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.