He modificat el blog per enviar els apunts sencers dins el RSS.
No gosava perquè els meus apunts són llargs i ocuparé massa la plana de qualque planet. Trobo que és més fàcil llegir apunts llargs a un navegador que no pas a alguns lectors de fils. Solen mostrar-lo com si fos un missatge de correu electrònic i si és llarg queda un poc pedrada, diguéssim. Els RSS no mostren les parts estàtiques del web, on també hi vaig posant coses –avui he afegit un enllaç a la secció fotos.
Però té raó qui diu que no vol abandonar el lector de fils RSS per llegir els apunts sencers al web. Hi ha qui els carrega a un aparell que no està connectat a Internet. Cadascú ha de poder escollir la interfície on llegir el text –que és l’important– i el format XML del fil RSS permet fer-ne de noves amb prou futur.
Ara estan cobertes totes les formes de seguir blogs, perquè qui vulgui el web sempre pot fer clic al seu lector de RSS i anar-hi.
Estic segur que poc a poc la Internet dels fils XML (RSS n’és un) cada pic tindrà més importància. Cal adaptar-se en comptes de lamentar-se de divorcis dolorosos. Ens esperen fils específics per programes de televisió, cartes de restaurants i agendes. Fins i tot un fil de fils per cada persona humana. Es llegirà a una interfície ad-hoc, on fent clic al nom d’un amic, conegut o saludat veurem des dels apunts del seu blog fins a la música que ha escoltat passant per les entrades públiques de la seva agenda –servirà per arraconar els soporífers blogs-agenda que alguns publiquen per aquests internets.
Fa dies que volia fer el canvi, però la interfície d’administració del WordPress (encara uso l’1.2) no feia les coses com toca. Permet escollir entre «full text» o «summary» dels RSS, però «full text» només publica la primera part de l’apunt i punts suspensius. A Google tampoc no trobava la solució, així que mentre ho vaig deixar en «summary», que publica l’extracte –almanco allà es pot descriure l’apunt. Ho he trobat mirant el codi font del WordPress. M’ha portat a unes variables de la taula wp_options
dins la base de dades MySQL. Aquests són els canvis:
rss_encoded_html
: 1rss_excerpt_length
: 0rss_use_excerpt
: 0- … i ja que hi som,
rss_language
: ca
Tinc pendent un apunt per explicar què són els fils RSS. Me n’he adonat que hi ha molts visitants (fins i tot autors de blogs) que no els saben usar ni veure’n la utilitat.
3 comentaris. Leave new
Una altre demostracio de l’aventge de tenir el cosdi font disponible, una caracteristica que no es sabia com activar ha estat facil despres de donar un cop d’ull al codi.
En WP 1.2 no sé si es pot però en WP 1.5 pots accedir a les opcións aquestes de l’RSS des de la pàgina “oculta” /wp-admin/options.php
Hola Benjamí.
Jo també tenc els continguts sencers dels posts al RSS (RSS 2.0), però al planet hi passo el RSS (versió 1.0 crec), que només agafa un resum. Així no ocupen tant si el post és molt llarg.
Salut!