Jigl 2.0.1 passat pel W3C

W3C HTML 4.01 Transitional vàlidHe modificat Jigl 2.0.1 per que les planes generades passin el validador de la W3C. Tampoc carrega tipus de lletra no lliures i es limita amb les «sans-serif» configurades al navegador del visitant de les planes.

El «Jason’s Image Gallery« (jigl) és un programa que genera planes web estàtiques per publicar àlbums d’imatges. Té llicència GPL. Basta indicar el directori on es troben les fotos originals, tal qual van arribar de la càmera o de l’escànner, per que faci aquestes planes:

  • Portada amb miniatures.
  • Per cada foto:
    • Plana amb imatge gran i comentari de l’autor.
    • Plana d’informació tècnica.

També modifica les fotos girant-les, reduint-les a una mida apte per que baixin ràpid al web, i els hi pot posar marques d’aigua.

Actualitzaré aquest apunt a mida que hi vagi fent canvis.

Canvis

  • Nou del 03-04-2005: Tema White millorat.
  • Nou del 29-04-2005: Opció -it . per aconseguir que el títol dels àlbums sigui el nom del directori on es troben les fotos. Quan s’usi, recomano indicar el directori on cercar les fotos a la línia de comandaments, perquè és el que agafarà pel títol. També evitar executar el programa des del lloc on estan es fotos, perquè aleshores el nom del directori és un punt –he anat ràpid i uso una variable que ja estava al programa; es pot millorar.
  • Tema per defecte i White en HTML 4.10 Transitional.
  • Si la foto no té comentaris, no pinta una retxa en blanc a la seva plana.
  • Menys imatges per la maquetació del tema White.

Descarregar-los

Instal·lació

Jigl està tot dins un sol programa (o arxiu) escrit en Perl (el jigl.pl). Això és una modificació damunt una còpia del Perl original rebatejada amb l’afegitó ben-versió (ara ben-0.1). Pots tenir l’original, instal·lar la modificació i usar l’un o l’altre segons el nom de programa que teclejis a la línia de comandaments: jigl o jigl-2.0.1-ben.0.1. De fet, recomano que també tinguis l’original, perquè inclou més arxius amb ajuda i comentaris.

Ho he fet així perquè després d’un temps de prova el presentaré a l’autor. Si accepta les modificacions vindran amb una nova versió del Jigl. Si no els vol, ja faré una instal·lació completa alternativa.

  • En descomprimir el programa, posa’l allà mateix on ara tenguis l’executable jigl. Si no el tens, posa’l on vulguis (per exemple /home/el-teu-nom-d'usuari/bin/jigl o /usr/local/bin/).
  • Descomprimeix el tema White i posa’l dins /home/el-teu-nom-d'usuari/.jigl/themes/.
  • Si el tens, esborra el directori amb el tema per defecte. Així el nou programa generarà el nou validat per la W3C. Exactament cal esborrar /home/el-teu-nom-d'usuari/.jigl/themes/default.

ÿs i abús

Per usar el programa basta usar el nom modificat (jigl-2.0.1-ben.0.1) en comptes de jigl. Pots renomenar-lo, posar els enllaços simbòlics que vulguis i també funcionarà.

En el meu cas el tenc dins els directoris bin i jigl-2.0.1 del meu compte, i per tant escric això a la línia de comandaments:

~/bin/jigl-2.0.1/jigl-2.0.1-ben-0.1.pl [opcions i paràmetres]

Per usar el tema White modificat cal teclejar el paràmetre --theme=white-ben-0.1

Si tens problemes usa els comentaris d’aquest apunt. Per exemple, confio tant en el validador de la W3C que ni tant sols l’he provat en un Explorer.

Compartir

Entrada anterior
Microsoft Office 97 i els dinosaures
Entrada següent
Una Internet feliç

2 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.