Logitravel

Atura't!
Actualització 01-07-2005: Canvis a favor de la compatibilitat amb tots els navegadors.

He rebut publicitat (finestra nova, 69 K) convidant-me a visitar l’agència de viatges Logitravel. Però no puc entrar, perquè un guarda que no t’el vulguis trobar de nit a una cantonada fosca, em diu, més o manco:

Aviso importante!! [així, cridant un poc]

Para poder visitar correctamente nuestro establecimiento necesitas estar vestido con las siguientes prendas:

– Pantalones Pedro del Plástico de la temporada primavera 2000 o superior.
– Camisa.

Si no dispones de alguno de estos artículos, dirígete al centro El Corte Inglés más cercano.

Aquí teniu una instantània del moment (finestra nova, 37 K).

De camisa en porto –casualitat, ahir anava amb jersei. Però no tenc cap intenció de comprar uns Pedro del Plástico. No m’agraden i em fan sortir grans. No sóc l’únic, l’estiu passat van causar una bona epidèmia. Avui m’he vestit amb uns calçons fets per un amic que és sastre. Són nous, del gener del 2005. Tenen tots els detalls i extres que es poden trobar a una bona peça de roba. Per descomptat, són clarament millors que qualsevol «Pedro del Plástico de la temporada primavera 2000». No diuen «o superior»? Ja està, no?

El guarda diu que tenc mal entès el concepte de «superior» i que no puc passar. Idò res, ara som jo qui no vol viatges Logitravel.

Al fulletó que m’han enviat diu que «para darte de baja de nuestro boletín de ofertas, visita nuestro establecimiento», però el guarda tampoc em deixa passar per demanar la baixa:

Aviso importante!! [així, cridant un poc]

Para poder visitar correctamente nuestro establecimiento necesitas estar vestido con las siguientes prendas:

– Pantalones Pedro del Plástico de la temporada primavera 2000 o superior.
– Camisa.

Si no dispones de alguno de estos artículos, dirígete al centro El Corte Inglés más cercano.

Per una finestra puc veure un cartell que diu:

Los usuarios, de acuerdo con la Ley Orgánica 15/1999, de Protección de Datos de Carácter Personal, podrán ejercitar gratuitamente los derechos de oposición, acceso e información, rectificación, cancelación de sus datos y revocación de su autorización sin efectos retroactivos en los términos especificados. Estos derechos podrán ser ejercitados dirigiéndose por escrito al Departamento responsable del fichero automatizado: LOGITRAVEL, S.L., Plaza Mayor, 1, 3º 07001-Palma de Mallorca.

Sí, gratuitamente… ara haig d’agafar el cotxe i fer 40 Km fins Ciutat, aparcar ves-te’n a saber on (i a quin preu), perdre un matí i un parell de coses més per que em donin de baixa? I si quan sóc allà també volen que porti uns Pedro del Plástico? Tampoc estic disposat a tudar ni un cèntim en cridades.

En comptes d’anar cap a Palma o gastar eurons en telèfon, escric aquest apunt i poso un filtre al servidor de correu. Ara els missatges de Logitravel seran tractats com el que a la pràctica he pogut comprovar que són, spam: publicitat que embulla a la clientela, que s’envia sense demanar permís, i de la que resulta massa complicat desfer-se’n.

No se d’on han tret la meva adreça, no recordo haver donat consentiment a ningú per cedir-la. De fet, sistemàticament dic que no quan algú em demana si pot passar les meves dades. Aquest cas deixa clar el molest que és aquest tipus de publicitat massiva que no s’ha demanat: per descomptat, mai m’hagués subscrit a cap butlletí d’ofertes d’un lloc on no em volen perquè no tenc uns calçons Pedro del Plástico.

El cas de Logitravel no sembla cap descuid ni un error comprensible en un web que encara s’ha de rodar un poc més. Ho tenen tant clar que han preparat una plana i mecanismes per expulsar a qui no sigui client de Microsoft. No tenen cap justificació tècnica per obligar a usar Explorer:

 • ÿs un producte inferior i insegur. A Browsehappy.com s’expliquen prou bé.
 • No té versions per a tots els sistemes. La versió per MacOS (Apple) està abandonada. No n’hi ha per GNU/Linux.
 • Altres navegadors ja fa dies que tenen prestacions que per l’Explorer avui només són un projecte. Els usuaris més avançats, els que usen més la Xarxa (i que també compren més) no l’usen. Basta donar una volta pels blogs més coneguts i cercar comentaris dels seus autors sobre l’Explorer i els navegadors. Aquest és d’ahir.
 • Que les teves estadístiques diuen que el 99% usa Explorer? Ja s’han plantejat què dirien, les estadístiques, si els deixessin entrar? Aquí les d’aquest blog després de servir gairebé 23.000 planes des de l’1 de març fins ahir:

  Firefox: 32.2 %
  MS Internet Explorer: 30.2 %
  Desconegut (robots de cercadors): 14.7 %
  Konqueror: 14.1 %
  Mozilla: 5.3 %
  Netscape: 1.2 %
  Opera: 0.8 %
  Safari 0.4 %
  LibWWW: 0.2 %
  Lotus Notes web client: 0.1 %

 • No és veritat que fer un web per a tots els navegadors sigui més car ni més complicat. L’error està en fer-lo pensant en un navegador. Jo vaig fer aquest provant-lo amb els estàndard del W3C i quina casualitat, va bé en tots. Tal vegada qualque detall es veurà un parell de pícsels diferent en un navegador concret, però mai passarà que no es pugui visitar. Si el webmestre de torn només sap / l’interessa / ven una tecnologia, potser cal plantejar-se canviar de webmestre perquè fa perdre doblers als seus clients. N’hi ha de bons que cerquen feina.

  Al web del W3C escenifiquen la cosa del cost (entre d’altres que també recomano llegir):

  2. Alan, Technical Director, said: I don’t have the finances to care about standards in my Web site. It will cost too much!

  Designing with standards will simplify Web site code maintenance because you will not have multiple versions for different browsers. Your pages will have a longer life and will not be dependant upon vaporous technologies. So designing with Web standards will cost you less in fact.

Si a Logitravel no volen discriminar a ningú, tant fort és el pensament únic a Internet que fa suposar que tothom és client de Microsoft? Qui vol un món tant monocolor i poc divers, dominat per cap Megacorp? La Societat de la Informació i del Coneixement hauria de ser tant lliure com la Societat Civil, on per moure’s amb normalitat no cal vestir una marca, un color ni ser d’una raça, religió, sexe o partit polític.

Si al món real un establiment només deixés entrar a qui vestís una marca i color de roba, possiblement la cosa seria notícia a un parell de diaris. Si la pràctica fos tant normal que ni tant sols se’n parlés, voldria dir que s’han perdut massa llibertats bàsiques. ÿs just el que ens ha passat a Internet, i no penso pas mirar-m’ho sense dir-ne res. Afortunadament encara ens queda una de les coses més colossals que de la Xarxa: tothom hi pot dir la seva en igualtat de condicions.

(Imatge trobada a packworld.com)

Compartir

Entrada anterior
Wiki del Firefox
Entrada següent
Fanàtics integristes i radicals

4 comentaris. Leave new

 • “Las pantallas del WEBSITE están optimizadas para su utilización con navegador Internet Explorer bajo entorno Windows. LOGITRAVEL no se responsabiliza de los resultados obtenidos utilizando un navegador o sistema operativo distinto.”

  http://www.logitravel.es/logitravel/htm/avisoLegal.htm

  Uns altres fanàtics radicals de Microsoft, no se que els hi donen.

  Respon
 • Segur que els intents d’accedir a n’aquestes pàgines amb navegadors lliures no queden registrats? Una idea podria ser fer una llista de pàgines “exclusives” per IE, i que tots intentassim entrar-hi una vegada al dia. Per ventura, s’ho repensarien a l’hora de redissenyar el lloc web.

  Respon
 • He intentat enviar un missatge de queixa i no he pogut, perquè en fer clic a “contacto” em surt el guarda.

  Respon
 • Hola a tots.

  Soc el responsable de la web de Logitravel.

  Us vull dir que efectivament, fins fa molt poc no es podia entrar a la nostre web si no es mitjançant un explorardor IE.
  La nostre, es un web molt recent, va neixer l’Octubre de l’any passat i la seva arrancada no ha estat tot lo fàcil que ens hauria agradat.
  Encare no podem assegurar que funcioni al 100% pero com a mínim ja es pot entrar.

  A n’aquest sentit, simplement demanar-vos les nostres més sinceres disculpes a tots aquells que us heu sentit decepcionats amb la nostre web.

  Per altre banda, també vull comentar aquí que a logitravel no fem spam i si qualcú ha rebut un mail no dessitjat de nosaltres que ens ho faci saber inmediatament.
  Nosaltres tenim contractat amb una empressa de Madrid (antevenio) una campanya de “permision marketing”, mitjançant la qual ells manden e-mails publicitaris a la seva
  base de dades autoritzada convidant a registrar-se a Logitravel. També posen banners a les distintes webs que gestionen.
  Així, només mandam el nostre butlletí als e-mails que es registren a través de la nostre web o que ens arriben de la campanya esmentada.
  Si qualcú es vol donar de baixa, no dubti en enviar un e-mail a info@logitravel.es.

  Finalment dir, que estam d’acord amb molts dels vostres comentaris i que a n’aquest sentit, estam continuament treballant per millorar la web.

  Logitravel

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.