Comunitat?

A una llista passen un enllaç cap a can Microsoft. Conec la plana i seria massa llarg comentar la quantitat de disbarats que s’hi diu en Ricardo Galli la comenta al seu blog. Jo em fixo en l’enllaç:

http://www.microsoft.com/spanish/msdn/comunidad/mtj.net/voices/art184.asp

Em xoca la paraula «comunidad». A Microsoft tenen comunitats? Per assegurar-me, miro el significat a diccionarios.com, que està en la mateixa llengua que la plana de Microsoft:

«1 f. Calidad de común (no privativo): ~ de ideas, de origen; ~ de bienes, régimen económico de algunas instituciones, como el matrimonio, por el que cada miembro aporta todo lo que posee como fruto de su trabajo; ~ de vecinos, asociación de vecinos de una vivienda.
2 Común (pueblo).
3 Reunión de personas que viven juntas y bajo ciertas reglas: ~ de propietarios; ~ religiosa. –
4 f., pl. Levantamientos populares, esp. los de Castilla en tiempos de Carlos I (1500-1558).»

La definició 1 és just el que pensava per comunitat. Fins i tot usen el terme «no privativo». En el cas del programari, les comunitats només s’escauen per qui el completament, en comú i sense privacions. En aquest cas, tenim un patrimoni en comú de idees, bens i treball representat en forma de programes. El millorem aportant els nostres coneixements a la comunitat.

En el cas de Microsoft no hi ha els ingredients essencials per comunitat que defineix el diccionari. En qualsevol cas, tenen la renunió de la definició 3 o millor dit encara, una associació –fins i tot religiosa, perquè cal exercir fe… ningú no pot veure el codi. Cerco «asociación» al mateix lloc:

«1 f. Acción de asociar o asociarse: ~ de ideas, encadenamiento de unas ideas con otras en virtud de ciertas relaciones entre ellas.
2 Conjunto de los asociados para un mismo fin.
3 RET. Figura que consiste en decir de muchos lo que sólo es aplicable a varios o a uno solo, con el fin de atenuar el elogio o la censura.»

Ara sí. Fins i tot la definició 3.

Compartir

Entrada anterior
XUL: Mani?
Entrada següent
Entrevista a laMalla.net

2 comentaris. Leave new

 • Com diuen a Microsoft… [Textualment] “uso linux, soy diferente, soy más capaz”.

  Si ells ho diuen, no els contrariarem 😀

  PS: No vull llegir tot el que hi ha a la URL aquesta de microshoc, per no “contagiarme” d’aquestes idees tan ridicules, jajaja.

  Ho he mirat per sobre (en 2 minuts) i dona la sensació que el windoux és un sistema operatiu que ve a més, que fins ara estava oprimit i que ara comença a despertar, com si els sistemes unix l’estassin oprimint i ara començassin a aixecar el cap. Són una comunitat cristiana (o algo semblant) que reparteixen el be pel món. (Les comunitats cristianes fan això¿? jeje)

  L’unic argument que utilitzen és [no textual]” Es que eso del Linux, aun que mejor, es muy dificil.”

  El que no he trobat és un numero de compte per anar fent donacions per a la “Fundació SO Sin Fronteras”, dirijida pel tio Bill G. Jajaja

  PS: Heu vist l’episodi dels Simpson avui? Han fet el den Bill Gates, que “compra” CompuGlobalHyperMegaNet (Ja es va esmentar a un altre apunt d’aquest mateix bloc):D

  Respon
 • Hablando de bromas… FUD muy malo de un “profesor”
  En el apunte anterior ya mencioné al menos una broma, este último, aunque no es nuevo, me lo recordó Benjamí. Se trata de un artículo llamada *Windows vs. Linux, Mitos y Realidades*, escrito por Carlos Alejandro Pérez, profesor de la UTN de Resistencia…

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.