8,5 punts

This website scored 8.5/10 in Silktide SiteScoreAquesta plana web puntua 8,5 de 10 a l’anàlisi de Silktide SiteScore. Es tracta d’un programa informàtic que analitza la popularitat, el disseny i l’accessibilitat de les planes web.

En el cas del blog que teniu davant i en el moment d’escriure aquest apunt, el resum de les puntuacions dóna aquest resultat:

  • 8,1 punts per la popularitat del lloc.
  • 9,5 punts pel disseny.
  • 9,1 punts per l’accessibilitat.
  • 7,6 punts per la satisfacció del visitant.

Al sumari donen més detalls:

Aquest lloc no té en compte el W3C Web Content Accessibility Guidelines i tenen raó, perquè he basat totes les facilitats de navegació en l’ús de CSS. No basta i encara tenc pendent fer-lo més accessible. Deuen ser altres els detalls que fan que la puntuació en accessibilitat sigui alta.

La popularitat està basada en els resultats a Google i Alexa i la quantitat d’enllaços cap aquí.

Si es cerca «Bitassa a lloure» dins Google, ara mateix aquest web surt al primer lloc. No té gaire mèrit, perquè no són pas paraules comuns. El sistema també cerca altres paraules del text, però això significa que, en el cas d’un lloc dinàmic com aquest, la puntuació de popularitat pot canviar d’un dia per l’altre.

Sembla que ara mateix hi ha 171 llocs que apunten cap aquí, detall que també es pot obtenir de Google. Per saber que el web està situat al nº 982.676 del món web usen el càlcul d’Alexa. Depen de la quantitat d’usuaris que tenguin instal·lada la seva barra. ÿs relatiu, perquè no està disponible per GNU/Linux i tampoc no la posaria perquè em sembla una forma de spyware.

El servidor respon relativament ràpid (1,51 segons) però això passa entre el servidor d’aquest blog i can Silktide. Amb les ADSL espanyoles la cosa s’alenteix, segur. Aquest paràmetre junt amb la quantitat de variacions entre planes i els clics que fan falta per navegar pel lloc (molts en apunts com aquest, cal documentar les coses), és el que determina la satisfacció del visitant.

Usar CSS, no posar-hi marcs ni redireccions i tenir en compte els estàndards de W3.org, determina la puntuació pel disseny.

Silktide també valora la mida de les planes, detall al que contribueix decisivament la quantitat d’imatges. En això m’hi vaig mirar: l’estructura fix només té imatges a la capçalera i els degradats de fons. La darrera modificació va ser convertir en CSS els botons cap als analitzadors de codi W3.org que hi ha al final de la columna de la dreta. Miro d’alleugerir el disseny amb qualque imatge per cada apunt, però sovint les deixo per l’apunt sencer; així la portada pesa manco. Per seguir amb la mateixa línia, tampoc no posaré a l’estructura el botó de SilkTide amb la puntuació 😉

Per a tenir tots els detalls de l’anàlisi, feu clic al botó de dalt. També permet refer l’anàlisi, un detall important quan es tracta d’un blog que sovint canvia la portada.

He vist Silktide a un apunt del blog de n’Arnau.

Compartir

Entrada anterior
El no d’en Llorenç Valverde
Entrada següent
L’equívoca arrova

3 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.