Microsoft i el Fòrum

He rebut una Nota de Premsa sobre Microsoft i el Fòrum.

Parlen de Linux i la importància dels criteris tècnics per damunt dels polítics. Per descomptat, no volen dir el que jo he llegit: amb el Windows es va fer una mala selecció tècnica passant llis de l’ètica que els polítics haurien de vigilar per damunt de tot.

No és ètic escollir, pel Fòrum, un producte que per llicència posa greus restriccions damunt de tot el coneixment i la cultura que digitalitzem amb ell.

Fòrum Barcelona 2004Si ho pots pensar, veure i escoltar potser és cultura. Si ho vols conservar pots usar paper, tinta, fotografies o cintes d’àudio, però també ho pots digitalitzar. Si ho fas amb productes Microsoft, no ho podràs compartir amb tothom ni usar com i on vulguis. Si vols anar més enllà en les teves digitalitzacions i trobes que l’eina té limitacions, no podràs modificar-la ni compartir amb ningú les millores –pel motiu palmari de que no les podràs fer, clar. De fet mai no és teva. Només et deixen usar-la, amb tots els seus defectes, que t’has d’empassar. ÿs el que hi ha després de polsar el botó «Acepto» de la llicència. Les eines bàsiques fins ara mai no han funcionat així i el detall ha estat important per fer feina en cultura, el tema del Fòrum. No està tant enfora el dia en que costarà molt si no s’és Usuario Registrado.

Però i què han de dir, a can Gates? Només passa que no és gaire estètic aprofitar el Fòrum per fer pràctiques de propaganda goebbeliana. Aquesta i altres coses han fet que alguns veiéssim una una l de més al nom de l’event: Fòlrum.

ÿs massa fàcil fer llenya dels problemes del Windows. L’elecció tècnica, segons ells encertada, serveix per explicar perquè tants punts d’informació anaven malament. Qui sap, potser interessava que no funcionessin i que el públic passegés, tot fent salut, en comptes d’enganxar-se a un monitor. Quan estan en mans de grans empreses, els camins de la sostenibilitat sovint són inescrutables.

Si serveix de consol, els problemes amb els punts d’informació no es donen només a Barcelona. Ni a l’estat espanyol, com vaig explicar aquí mateix els dies 27 i 28 d’agost de 2004 (ho trobareu al calendari de la dreta).

Al passar la nota des de .doc privatiu cap a PDF obert, es perd la meta-info del .doc –que tantes sorpreses dóna… que li diguin al Blair. Segons l’OpenOffice.org, el títol del document és «Declaraciones de Alejandro Rivas-Micoud (Aló Comunicaciones)». Es va crear a l’ordinador Windows-98 i l’ha modificat Monicaib. Tot plegat entre el 22-09 i el 24-09. Són 6 revisions en 1 h i 12 min. No proveu d’enviar cap email a l’adreça que diu sense llevar l’accent.

Compartir

Entrada anterior
Tips
Entrada següent
Ciberdecoro?

2 comentaris. Leave new

  • L’agencia de comunicació de Microsoft España usa Windows 98?!

    Respon
  • Teniendo en cuenta el gran fallo del forum, intentar mezclar libertad, conocimiento de culturas y sostenibilidad, con empresas, negocio y “hormigonización” de Barcelona, el uso de software no libre y “mata-cultura”, no es extraño entre tanto afán lucrativo.

    Yo me he quedado sorprendido con muchas de las lindezas del forum, lo dije aquí

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.