Ja tens datalake?

Daniel Ruiz

Diumenge 17 d’octubre vàrem parlar amb Daniel Ruiz Aguilera sobre la visió d’un bon matemàtic, com ell, a l’hora de gestionar dades.

Fou al magazín La gran vida, d’IB3 ràdio. Hi col·laboro diumenges alterns des de fa gairebé un any, però no havia publicat cap capítol aquí. Em vaig adonar del descuit divendres, en actualitzar la plana ‘mitjans’. Potser no hi vaig caure perquè l’àudio és quelcom que crec que us és més còmode en forma de podcast. Tinc una plana dedicada al meu podcast, però crec que just serveix per avisar-vos que en tinc un. Quan us n’assabenteu i us hi subscriviu, possiblement mai més no tornareu a la plana ‘podcast’ perquè l’apli del mòbil us avisarà quan hi hagi novetats. L’estiu de 2020 vaig publicar al podcast les col·laboracions a La gran vida, però perquè havia de ser només l’agost. Ara, que és més regular, no he volgut mesclar les col·laboracions amb el podcast, que ha tingut una evolució cap a xerrades llargues. A la ràdio el rellotge mana molt i l’estil és un altre.

Fins aquí una cosa a la qual li dono moltes voltes: l’evolució de la comunicació audiovisual. No mesclaré ràdio i podcast regularment, però potser hauria de publicar alguns capítols de ràdio al blog. Aquest és el primer.

Benjamí Villoslada

Amb en Daniel vàrem parlar d’un parell de coses que possiblement donaran idees per al futur, perquè en el tema dades està gairebé tot per a fer arreu; des dels governs fins a moltes startups, que no posen als seus plans les dades com a part del negoci.

Dades tractades amb ètica, com no podia ser d’altra manera. Passa que en temes digitals cal aclarir-ho perquè massa populisme amb quelcom que serà la feina de demà per a la majoria de nosaltres.

  • 1995: encara no tens correu?
  • 2000: encara no tens web?
  • 2010: encara no tens aplicació de mòbil?
  • 2025: encara no tens datalake?

Necessitarem professionals del datalake, i argumentem per què poden ser matemàtics.

No només necessitarem més matemàtics per a fer datalakes, sinó també per a convertir coses en software. Si tot el que pugui ser software ho serà, ens caldrà resoldre molts de problemes desconeguts. Els matemàtics són especialistes en resoldre problemes nous.

Trobareu l’àudio al web d’IB3 Ràdio. Si no funcionés, qualque dia, n’he fet una còpia de seguretat que trobareu al Drive.


Fotos: Mònica Borràs. Imatge de la capçalera: de Roman Mager a l’Unsplash.

big data, dades, Daniel Ruiz, datalake, matemàtiques, Mònica Borràs

Compartir

Entrada anterior
Glaçats
Entrada següent
Cicle de solucions Open Source per a PIMEs (2009-2010)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.