Facebook

He obert un compte al Facebook. Des de l’Orkut [1] no tastava cap xarxa social. Bé, sí: MySpace, però el vaig trobar un poc pesant. No vaig trobar com pulicar-hi les coses que faig a d’altres llocs (aquest blog, fotos, música). A can MySpace sembla que volen que ho publiquis tot allà mateix –el blog també– o només als quatre llocs on hi tenen interessos comercials. El Facebook és més lleuger, i mitjançant una cosa que en diuen «applications» [2] puc posar-hi les entrades del meu blog, la música que diu el Last.fm que escolto, o les fotos que penjo al Flickr.

Per què encetar l’àlbum al Facebook o al MySpace si les meves fotos ja són al Flickr? Per a què obrir un blog al MySpace si ja el tenc a ca meva, bitassa.cat? ÿs una bona idea que aquests llocs ofereixin blogs i àlbums de fotos per a qui no en tengui encara. Si més endavant troba que ha de potenciar la cosa fotogràfica o blogaire, aleshores ja cercarà (o no) serveis més potents, com ara el Flickr o el WordPress pel blog. Són més complets a l’hora de publicar fotos o un blog perquè fan només una cosa i la fan bé. Per tot plegat és més pràctic que deixin integrar Flickr o el blog propi. Idò Facebook ho permet, MySpace no. Orkut a mitges, les «applications» del Facebook el fan diferent a la resta de xarxes socials al web.

No sé si l’usaré gaire o no, tampoc si és definitiu; just tenia pendent la cosa d’obrir paradeta a una xarxa social internàutica. He posat un botó cap al Facebook al menú d’aquest blog: és al fons a la dreta.


[1] Fa anys que el tenc abandonat. Va créixer una barbaritat en pocs mesos, cosa que no li va caure gaire bé: cada pic era més lent i amollava planes d’error clic sí, clic no. Per mor d’aquest apunt hi he tornat a entrar –després mesos– i veig que Orkut ha canviat molt. Potser Google li ha canviat les piles.
[2] N’hi ha un fotimer.

Compartir

Entrada anterior
Dues noves col·laboracions a la ràdio
Entrada següent
Criteri

5 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.