Mallorca en Xarxa, Ítaca i tall al Serendípia d’aquesta setmana

Ona Mallorca

Al darrer Mallorca en Xarxa parlarem amb en Miquel ÿngel Daniel i Miquel Munar, de can Jazzin’Mallorca. N’Alfred Comin ens va explicar la seva visita al 3GSM World Congress. Aquí trobareu el programa en Ogg Vorbis i mp3.

Ítaca

A l’Ítaca, un magazine cultural de TV Mallorca, aquesta setmana parlo de les llistes de correu. Aquí hi trobareu el tall de la secció d’Internet i aquí el programa sencer.

Són a Google Vídeo perquè permet descarregar-los per veure’ls allà on vulgueu i en el format que més us agradi. Jo els pujo en XviD.

COM Ràdio

També em van telefonar del programa Serendípia, de COM Ràdio, per a explicar si és veritat o no un missatge sobre el Windows Vista que circula per Internet –el copiaferro al final d’aquest apunt [1]. Aquí teniu el tall (en format Vorbis dins un arxiu Ogg).

Hi ha algunes parts tallades, per ajustar-ho al temps, però s’entén prou bé. Dic que el missatge [1] no diu res incorrecte però no aprofundeix en els detalls i que algú podria contradir-ho per què veu pel·lícules i escolta música al Vista seu que li permeten usar. Passa perquè les restriccions encara no apliquen a gravacions de baixa qualitat, i moltes restriccions estan per caure a mida que avancin els «continguts premium» Parlant de música no original dic «comprat a Internet» en comptes de «devallat a Internet», és un despiste.


[1] Aquest és el missatge que circula de bústia en bústia referit en parlar de COM Ràdio:

Windows Vista, el último sistema operativo de Microsoft, está plagado de sistemas de protección anticopia y de bloqueo de contenidos por presiones de entidades como la MPAA, la RIAA o la SGAE, supuestamente para combatir la piratería. Estos sistemas están integrados en la programación básica del sistema, por lo que son muy difíciles de cancelar o rodear. El resultado es que, si te instalas Windows Vista o compras un ordenador que lo traiga preinstalado, ya no podrás ver o grabar vídeos ni escuchar o grabar música descargados de Internet. Lo más grave es que, en muchos casos, tampoco podrás hacerlo ni siquiera aunque hayas comprado legalmente el contenido, porque el DRM (sistema de protección de derechos de autor) integrado no permite, por ejemplo, que te puedas pasar una canción de un DVD (comprado legalmente) a tu MP3. Ni que te puedas grabar una selección de canciones (compradas legalmente) para el CD de tu coche. Y, con frecuencia, ni siquiera podrás reproducir una película (comprada legalmente) en tu ordenador o en cualquier medio que no sea un reproductor específico autorizado por Microsoft y los fabricantes de contenidos. Si intentas hacerlo, lo reproduce con mala calidad o directamente lo impide.

La única solución segura para evitar este abuso es no instalar Windows Vista y rechazar cualquier ordenador que te intenten vender con Windows Vista preinstalado. Sigue con Windows XP o considera pasarte a algún sistema operativo “libre”, como Linux.

Por favor, PÁSALO. Es posible que, si Microsoft ve que no hay forma de vender el Windows Vista por culpa de esta barbaridad, se lo piensen mejor la próxima vez.

Compartir

Entrada anterior
Google diu que som un virus o spyware
Entrada següent
El DRM limita el Windows Vista?

4 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.