Adreça del 30 minuts «Corrupció vora mar»

El programa 30 minuts d’ahir està darrere l’adreça:

http://emissio.tvcatalunya.com/g/tvcatalunya/6/3/219464036.wmv

Un pic teniu l’adreça, per a veure el 30 minuts «Corrupció vora mar» amb el MPlayer, teclegeu:

$ mplayer adreça

Amb el VLC:

$ vlc adreça

Amb el Xine:

$ xine adreça

I ja m’aturo de citar programes, si llegiu fins al final veureu per què ho faig. D’entrada no aconseguia veure’l al navegador però amb aquests dos programes va brollant.

Guardar el programa (de tele)

Potser el voleu guardar per a veure’l amb un altre programa o convertir-lo en un arxiu de vídeo amb format lliure. El MPlayer fa la feina, basta afegir-hi un -dumpstream:

$ mplayer -dumpstream adreça

En acabar, trobareu un arxiu que nom stream.dump amb el programa dedins. Ocupa 20 MB i té format Windows ASF. Per a convertir-lo al format lliure Theora:

$ ffmpeg2theora stream.dump

Si voleu un altre format, els programes MEncoder i FFmpeg n’entenen i escriuen un caramull.

No se com es fa amb Windows, ja teniu un motiu més per canviar-vos a un sistema operatiu lliure 😉

Per què publico l’adreça

pantallada feta amb el XineNo comparteixo aquesta dèria per amagar les adreces. La tenen a massa llocs, és una moda que sorgí amb l’excusa de fer-ho més fàcil i estan aconseguint just el contrari. Les adreces no fan mal a ningú. Si són patracols de lletres i volen «fer-ho més fàcil», basta que els informàtics programin un poc més fins aconseguir fer-les tant amables com ara

http://tv3.cat/corrupcio-vora-mar

El web funciona amb adreces, les nostres bústies de correu també i no passa res. No mor un moixet cada pic que les usam. Per què no fer el mateix amb el vídeo i l’àudio? Així qualsevol pot emprar el programa que més li agradi. Quin motiu hi ha per a menysprear el criteri dels altres dictant-los-hi, via ocultació de l’adreça, quin programari han d’usar o quina mida ha de tenir la finestra?

Un pic aconseguit que no ens obliguin a usar l’Explorer, potser caldrà passar a aquests altres detalls. Ai que mai no acabarem.

Entrades relacionades

4 Comentaris

 1. Pingback: Bitassa a lloure - Blog de Benjamí Villoslada » Catalunya ràdio fa proves amb Ogg Vorbis

 2. Pingback: ziga-zaga

 3. Sí, home, sí. Que els de TV3 no amaguin els vídeos i així la gent els pugui veure gràtix total quan vulgui i on vulgui. I després què vindrà? Que la gent pensi per ella mateixa? Això que proposes és el final de la nostra civilització tal com la coneixem! Innovador! T’hauria de fer vergonya…

 4. Benjamí,
  sembla ser que al 3alacarta realment NO VOLEN que els usuaris Linux en poguem gaudir.

  Fa uns dies van anunciar canvis… pensava que serien positius per nosaltres! però… es van limitar a alliberar els videos en millor qualitat (que em sembla fantàstic) però amb la mateixa criptografia. Els canvis però s’han acompanyat d’un seguit de novetats per imperdir que des de Linux podem veure i/o gravar programes….. ja no s’hi val això de passar una simple adreça com ens expliques més amunt.

  Ara cal, com a mínim,
  $mplayer -dumpstream adreça
  (l’adreça es pot obtenir del navegador, de l’enllaç que hi ha a la finestreta que s’obre quan cliques damunt un video).
  $cat stream.dump
  (i d’aquí, treure’n l’adreça bona).
  $mplayer adreça2

  Per gravar és més complicat… de moment estic fent proves amb mencoder ja que allò del simple -dumpstream ja no funciona.

  No m’agrada rebentar sistemes de seguretat però… quan un organitme públic, pagat amb els diners de tothom, es prostitueix i ven d’aquesta manera a una empresa privada i té clara voluntat de no obrir-se a ningú més, no hi ha més remei.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.