Josep Pla al p2p

He trobat el capítol dedicat a Josep Pla del programa A fondo de TVE (any 1976). Què bo era en Pla! Comença dient-li això al presentador, en Joaquín Soler Serrano:

Hablando del nombre que ha puesto al programa, permítame usted una vaga crítica. Yo no creo en las profundidades. Dice usted que esto es una cosa de televisión en profundidad, o a fondo. Siendo joven leí André Gide que lo más profundo que tiene el hombre es su superficie. Claro está –esto lo quitará usted– que él era un pederasta. O sea, la piel.

Qué hemos de hacer: ¿una cosa a fondo que probablemente no existe, o hemos de hacer una cosa inteligible que sea superficial?

No van llevar l’adjectiu pel Gide.

Entrades relacionades

2 Comentaris

  1. Pingback: Bitassa a lloure - Blog de Benjamí Villoslada » Branca a la premsa

  2. Interessant aquesta cita, així com bo és saber que hi ha quelcom del Pla rutllant per les xarxes, i que ens permeti retrobar a aquest personatge de les lletres catalanes, o bé, pels més, ehem, joves, abastar més coneixement de les seves coses.

    Tot i que, fins ara, trobo que el seu fort són les històries del mar i contrabandistes, haig de dir que dos llibres seus em tenen el cor robat. Un fou “cartes de lluny”, i l’altra, la meva lectura actual “Israel 1957”, en el que malauradament, ja ens parla dels conflictes d’aquella zona, i que practicament, 50 anys més tard, continuen igual.

    Salut,

    Josep

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.