Josep Pla al p2p

He trobat el capítol dedicat a Josep Pla del programa A fondo de TVE (any 1976). Què bo era en Pla! Comença dient-li això al presentador, en Joaquín Soler Serrano:

Hablando del nombre que ha puesto al programa, permítame usted una vaga crítica. Yo no creo en las profundidades. Dice usted que esto es una cosa de televisión en profundidad, o a fondo. Siendo joven leí André Gide que lo más profundo que tiene el hombre es su superficie. Claro está –esto lo quitará usted– que él era un pederasta. O sea, la piel.

Qué hemos de hacer: ¿una cosa a fondo que probablemente no existe, o hemos de hacer una cosa inteligible que sea superficial?

No van llevar l’adjectiu pel Gide.

Entrades relacionades

2 Comentaris

  1. Pingback: Bitassa a lloure - Blog de Benjamí Villoslada » Branca a la premsa

  2. Interessant aquesta cita, així com bo és saber que hi ha quelcom del Pla rutllant per les xarxes, i que ens permeti retrobar a aquest personatge de les lletres catalanes, o bé, pels més, ehem, joves, abastar més coneixement de les seves coses.

    Tot i que, fins ara, trobo que el seu fort són les històries del mar i contrabandistes, haig de dir que dos llibres seus em tenen el cor robat. Un fou “cartes de lluny”, i l’altra, la meva lectura actual “Israel 1957”, en el que malauradament, ja ens parla dels conflictes d’aquella zona, i que practicament, 50 anys més tard, continuen igual.

    Salut,

    Josep

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada