Tu tries

Campanya «Tu tries, programari lliure en català»Les campanyes catalanes de promoció del programari lliure tindran un Tux que diu «tu tries». La tria no és de coses d’aquelles que només interessen als informàtics sinó «per relacionar-te, per treballar, per aprendre, per divertir-te».

L’acció de triar comporta no voler eines que no ens fan lliures per coses tant importants relacionar-nos, treballar, aprendre o divertir-nos a la Societat de la Informació.

Els que usem programari lliure sabem que també podem triar entre varis programes lliures per portar les nostres coses digitalitzades. Per això cap programa lliure de correu no té importadors de correus d’altres programes –per exemple. No fan falta, perquè tots guarden els missatges en formats oberts. Tot plegat és tant propietat de la humanitat –i nostre– com el paper i la tinta que usàvem per les cartes abans de que existís el correu electrònic.

Amb programari lliure també podem triar el català. Tots els programes i no només el sistema operatiu: des del torrador de CD fins al reproductor de música. Sense restriccions ni limitacions perquè nosaltres tenim tot el control de les traduccions.

La campanya «Tu tries, programari lliure en català» s’ha presentat avui. Coincidex amb l’anunci d’una prova pilot per usar programari lliure a la Generalitat. Tots els detalls són a La Farga i a Gencat.net.

M’han regalat un fons d’escriptori (1024 x 768) que comparteixo: fes clic aquí per veure’l i descarregar-lo.

Entrades relacionades

2 Comentaris

  1. M’agradat molt la promo i el dibuix encara mes 😉

  2. Eps, doncs jo ho tinc clar… trio programari lliure. Felicitats als que han promogut aquesta campanya.

    a&b!
    Rafel

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada