Comunitat?

A una llista passen un enllaç cap a can Microsoft. Conec la plana i seria massa llarg comentar la quantitat de disbarats que s’hi diu en Ricardo Galli la comenta al seu blog. Jo em fixo en l’enllaç:

http://www.microsoft.com/spanish/msdn/comunidad/mtj.net/voices/art184.asp

Em xoca la paraula «comunidad». A Microsoft tenen comunitats? Per assegurar-me, miro el significat a diccionarios.com, que està en la mateixa llengua que la plana de Microsoft:

«1 f. Calidad de común (no privativo): ~ de ideas, de origen; ~ de bienes, régimen económico de algunas instituciones, como el matrimonio, por el que cada miembro aporta todo lo que posee como fruto de su trabajo; ~ de vecinos, asociación de vecinos de una vivienda.
2 Común (pueblo).
3 Reunión de personas que viven juntas y bajo ciertas reglas: ~ de propietarios; ~ religiosa. –
4 f., pl. Levantamientos populares, esp. los de Castilla en tiempos de Carlos I (1500-1558).»

La definició 1 és just el que pensava per comunitat. Fins i tot usen el terme «no privativo». En el cas del programari, les comunitats només s’escauen per qui el completament, en comú i sense privacions. En aquest cas, tenim un patrimoni en comú de idees, bens i treball representat en forma de programes. El millorem aportant els nostres coneixements a la comunitat.

En el cas de Microsoft no hi ha els ingredients essencials per comunitat que defineix el diccionari. En qualsevol cas, tenen la renunió de la definició 3 o millor dit encara, una associació –fins i tot religiosa, perquè cal exercir fe… ningú no pot veure el codi. Cerco «asociación» al mateix lloc:

«1 f. Acción de asociar o asociarse: ~ de ideas, encadenamiento de unas ideas con otras en virtud de ciertas relaciones entre ellas.
2 Conjunto de los asociados para un mismo fin.
3 RET. Figura que consiste en decir de muchos lo que sólo es aplicable a varios o a uno solo, con el fin de atenuar el elogio o la censura.»

Ara sí. Fins i tot la definició 3.

Entrades relacionades

2 Comentaris

 1. Com diuen a Microsoft… [Textualment] “uso linux, soy diferente, soy más capaz”.

  Si ells ho diuen, no els contrariarem 😀

  PS: No vull llegir tot el que hi ha a la URL aquesta de microshoc, per no “contagiarme” d’aquestes idees tan ridicules, jajaja.

  Ho he mirat per sobre (en 2 minuts) i dona la sensació que el windoux és un sistema operatiu que ve a més, que fins ara estava oprimit i que ara comença a despertar, com si els sistemes unix l’estassin oprimint i ara començassin a aixecar el cap. Són una comunitat cristiana (o algo semblant) que reparteixen el be pel món. (Les comunitats cristianes fan això¿? jeje)

  L’unic argument que utilitzen és [no textual]” Es que eso del Linux, aun que mejor, es muy dificil.”

  El que no he trobat és un numero de compte per anar fent donacions per a la “Fundació SO Sin Fronteras”, dirijida pel tio Bill G. Jajaja

  PS: Heu vist l’episodi dels Simpson avui? Han fet el den Bill Gates, que “compra” CompuGlobalHyperMegaNet (Ja es va esmentar a un altre apunt d’aquest mateix bloc):D

 2. Pingback: Ricardo Galli, de software libre

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.