Apuntar i fer clic amb GNU/Linux

Konqui, la mascota de KDELa publicació eWeek publica un anàlisi dels dos escriptoris més populars per GNU/Linux. La nota, tant per Gnome com per KDE, està entre bo i excel·lent.

Els excel·lents corresponen a parts tant complicades com la seguretat, l’usabilitat i les capacitats.

El defecte de KDE està en la integració entre KMail i Kontact, un programa que pretén reunir en una sola finestra tot allò que es sol tractar en un dia: correspondència, notícies, seguiment de webs (si permeten sindicació de continguts… per exemple aquest blog), agenda, tasques pendents, integració amb el PDA… fins i tot vigilar quin temps fa. A un anàlisi anterior van trobar que calia millorar Kopete i ara està –i l’han vist– prou bé. No és casualitat: possiblement Kopete i tota la part anomenada KDE PIM són en les que més s’ha treballat darrerament a can KDE. Aviat tots els problemes entre Kontact i KMail estaran superats.

De Gnome diuen que cal millorar l’usabilitat de Gconf, un programa de configuració que s’assembla un poc al Editor de Registro del Windows –per entendre’ns i per la cosa visual. La filosofia de Gnome és que tot sigui molt fàcil de configurar per la majoria d’usuaris. Després d’usar KDE, les poques opcions de configuració són el primer que crida l’atenció de Gnome. Diuen que és per no atabalar, però que això no vol dir que hi hagi poques configuracions possibles. Si algú vol aprofundir, a Gconf trobarà tot el que fa falta, però sense adornar.

A l’anàlisi d’eWeek destaquen Evolution 2.0, amb treball en grup i la seva integració amb Spamassassin. El programa és molt conegut i usat per fer feina a servidors de correu, però Evolution el fa útil també a les instal·lacions només escriptori. Sense restriccions tant artificials com ridícules –típiques dels antispam privatius– tot un spamassassin amb les espases en alt a qualsevol ordinador:

Evolution 2.0’s new spam-filtering capabilities are impressive. The application connects to SpamAssassin in the background and, during tests, let us move messages to a junk folder for verification.

Evolution 2.0 also let us teach SpamAssassin to better classify e-mail by manually marking messages as spam or ham (valid mail).

Logo de GnomeQui ha escrit l’article sap de què va la mecànica del programari lliure: explica que Novell ha fet que el connector entre Evolution i Microsoft Exchange tengui llicència lliure GPL, cosa que permetrà que aviat també KMail (o Kontact) i Mozilla Thunderbird puguin treballar amb servidors Exchange.

També els hi han agradat especialment les eines del Gnome per a detectar i muntar dispositius como ara els memory stick USB, cada pic més populars –per cert, Transcend i Iomega es mullen posant Linux a la llista de sistemes en que funcionen els seus memory stick.

Però les llegendes són les llegendes i a pesar de la qualificació d’eWeek ja se sap que «GNU/Linux i especialment el seu escriptori encara no està prou madur per les masses». Poso messions a que veurem ben aviat aquesta frase un altre pic, com si fos un dogma de fe, a qualque article, discurs o entrevista a capellà consultor informàtic. Tot plegat digne d’anàlisi per la revista Más Allá de la Ciencia. De moment, em quedo amb el que expliquen a l’eWeeek.

(Vist a Slashdot)

Compartir

Gris

Entrada anterior
My Taylor is rich
Entrada següent
Multa per no usar Windows

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.