Windows XP SP2: «virgencita que me quede»

Imatge de http://beehome.info/sendword.php?bug_1Els Windows tornen a funcionar als llocs de treball. Es fa coneixedor amb coses com ara la quantitat de virus que avui he rebut. Segur que més d’una xarxa corporativa ha quedat col·lapsada per la connexió dels portàtils, infestats de virus, que els empleats van usar els dies de vacances.

Enfront de tant desgavell, sorgeix el dubte: «I si li poso SP2, al XP, serà més segur? Qualque experiència?»

Sí, a Microsoft en tenen, d’experiència. Abans de fer res, cal consultar la seva llista de programes que donen problemes. Alerta, està a can Microsoft. La prudència diu que possiblement és curta. Fer-la més llarga possiblement faria forat (un altre) al seu mantra, repetit un i altre pic, que diu que el GNU/Linux té massa costs d’adaptació a noves versions. No els deu interessar pas donar arguments perquè ara qualsevol pugui pensar que les noves versions del Windows també comporten costs de modificació de programari. Molt manco que passi fins i tot amb el SP2, que no és ben bé una nova versió, sinó un «XP i un quart». Vull dir que no és cap disbarat imaginar aquesta llista com la part visible d’un iceberg. Vaig veure-la al blog d’en David Martín.

I ja posats a pensar en icebergs, perquè no fer-ho també amb el Titànic? Al blog d’en Xavi Caballé llegeixo més pistes que poden ajudar a saber si convé o no actualitzar el XP:

En vista del panorama, la política d’aquell acudit, «virgencita, virgencita, que me quede como estoy» també pot servir per administrar un Windows XP.


Imatge de MyWord.info

Compartir

Entrada anterior
Invitacions a Gmail
Entrada següent
Iberia i el català

4 comentaris. Leave new

  • Carles Delgado i Pujol
    8 d'octubre de 2004 06:18

    Salut hi hagi!:
    Avui m’he descarregat (que no instal.lat)
    l’SP2 (suposadament en català) d’una pàgina ‘Xarxipèleg’ (déu ser de ses Illes).
    Sóc inexpert i fa tres mesos que no rebo updates de microsoft, sino downdates (aureates, aornums, radiates, registry changes i altres porqueries).
    Ho tinc tot blocat amb l’XP-AntiSpy. Me la tenen jurada per torracollons.
    L’instal.laríeu vós l’Sp2? Gràcies.

    Respon
  • Quin és el teu objectiu?

    Si és tenir un ordinador segur, per molt SP2 que posis no és amb XP pas que ho aconseguiràs. ÿs el meu objectiu i per això davant la pregunta «l’instal·larieu vós?» la resposta és «No, jo uso SuSE».

    Si l’objectiu és fer de client (o Usuario Registrado) de Microsoft, ja se les empescaran perquè no puguis passar sense SP2. Aviat veuras programari que als requeriments dirà «Windows XP SP2 o superior» –i jo ja tenc el «superior»: SuSE 🙂

    Tria quin és el teu objectiu. Si és el segon, còmode no és, diuen. Però és el que toca en ser Usuario Registrado Microsoft.

    Respon
  • Carles Delgado Pujol
    9 d'octubre de 2004 03:13

    Gràcies pel teu consell Benjamí:
    De fet, jo ja no les tenia totes, però el teu consell m’ha anat de conya.
    Això del Suse 9, sona a Linux (plataforma a la que aniré a parar tan bon punt em trobi capacitat)
    Tinc el Partition Màgic, però sóc un matusser i se’m foten per corbata a l’hora de fer la partició. Segur que cardo alguna cosa.
    Salut!

    Respon
  • Si tens el Partition Magic és molt fàcil. L’operació de fer més petita la partició de Windows XP no té cap complicació i el mateix programa vigila que no l’espifiis massa. El tenien a un ajuntament, el propietari d’una aula on vaig donar cursets de SuSE, i recordo que va ser molt fàcil: en un plisplas, tots els PC amb la partició Windows més petita, sense posar-hi gaire esment. ÿs intuïtiu.

    Tant com qualsevol sistema operatiu basat en escriptori: Apuntar, clicar, arrossegar. La presumpte dificultat del GNU/Linux és una llegenda urbana, avui. Especialment amb sistemes com SuSE amb un instal·lador i configurador molt cuidats (es diu YaST, «Yet another Setup Tool»).

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.