No sé quan popular és el raïm amb formatge ni d’on ve el maridatge. Contrasta amb la popularitat del meló amb pernil. Fins i tot la síndria amb mortadel·la per mor de l’acudit. Només trobo un espot cursi en castellà: «la uva con queso sabe a beso» –poseu-hi raïm o el que vulgueu: beso rima amb queso, i tal dia farà un any.
M’agrada molt el raïm amb formatge maonès. ÿs el meu berenar de tardor, que amb tanta cambra frigorífica sovint hem perdut el gust de menjar fruites i verdures quan són al seu moment. Si heu perdut el fil fruitoverdurestacional, sabreu què cal comprar perquè té bon preu i no és gaire fotogènic al taulell. «Estas uvas son más feas que yo» em deia una senyora, amb bigoti, instal·lada ens uns 150 Kg de cos. «ÿs perfecte!», li vaig dir, i no va somriure. Va captar que em referia al raïm. Buf.
9 comentaris. Leave new
A casa meva, “formatge amb raïm”…
X’-D
Totalment d’acord, el formatge amb raïm és bonissim :-)~
Eh, això de la forma de dir-ho és curiós. Jo SEMPRE havia dit “formatge amb raïm” 😀
Permetin que posi el raïm davant: és l’estrella, per temporal 😉
jo sempre dic “formatge amb rem”, si, com el grup de musica 😀
Des de petits a casa ma mare ha menjat i m’ha donat a menjar peres amb formatge, però amb raïm mai se’ns va ocórrer :-O
“cojones !” jotape
be, farem intercanvi cultural, ara provaré això de les peres amb formatge 🙂
qui sap !
A mi m’agraden més les cireres amb formatge, mahonès o mallorquí és clar
A jo m’encanta el formatge amb raïm o el raïm amb formatge (segons les proporcions de cada). Trob que cap a finals d’estiu, quan el raïm està ben madur i el formatge de Mo s’ha fet vell per mor de la calorada de tot l’estiu, és quan el contrast de gustos és més bo.
Que no treu que si enlloc de raïm ho menges amb figues també sigui boníssim.