Desactivat al Flickr (i a Yahoo)

Des del divendres nit no puc usar el Flickr perquè a Yahoo han desactivat el meu compte –això que en diuen ID. Vaig enviar una petició d’ajuda tant a Yahoo Spain com al Flickr. Tot seguit vaig rebre una resposta automàtica des de can Flickr:

[Flickr Case 295557] Re: Logging In

Just a quick email from Team Flickr to let you know that we’ve successfully received your recent Help by Email query and we hope to respond within 3 days.

We’d also like to take an opportunity to remind you that one query is sufficient and multiple queries regarding the same issue make the Magic Donkey cry.

Lastly, you may not be aware that our FAQs and forums are full of help goodness:

http://www.flickr.com/help/faq/
http://www.flickr.com/help/forum/

Als fòrums vaig veure que les respostes del Flickr Staff eren més ràpides que no pas 3 dies, així que vaig córrer el risc de fer plorar el Magic Donkey exposant el meu cas per segon cop, aquest al fòrum.

Els serveis web

Hi ha qui troba fantàstics els serveis web perquè pot accedir als seus treballs des de qualsevol ordinador –connectat a Internet– sense instal·lar-hi res. Jo me’ls mir amb molta prudència perquè pot passar que no s’hi pugui accedir, de cop i des de cap lloc, sense haver fet pas res mal fet. Aleshores la sensació d’estar venut és aclaparadora. En demanar-me com puc millorar la situació, per què no passi més, tampoc no trobo resposta. El seu servei és així, period.

Inquietant, tot plegat.

Quan usem l’ordinador d’una altre persona –o empresa– no podem demanar-li quin tipus de programari ha d’usar; és el seu ordinador. Compram un servei, no un programari, i cal que valorem les condicions d’ús que dictin.

Tenim programari lliure que ens permet ser els amos de tot plegat a l’hora de a publicar fotos, vídeo i àudio a Internet –bé, tot excepte la connexió en mans d’operadores que Dau n’hi do, també. No caldria passar per cap desactivació sorpresa del programari ni demanar a ningú que t’activi ni esperar 3 dies ni 3 hores. Podríem trobar respostes pels ensurts; si qualcú perd les fotos, tot seguit pot trobar solucions per què no passi més: còpies de seguretat en DVD, CD-ROM, discs externs USB, per xarxa. Pot automatitzar la còpia diària, fer-ne varis jocs, i per si entren lladres o es crema la casa, deixar-ne a casa dels pares, fills, cosins, nebots, cunyats o amics.

Però publicar fotos, vídeo i àudio a Internet des d’ordinadors propis amb programari lliure encara té alguns inconvenients importants –cap és del programari lliure:

  • Cal tenir l’ordinador en marxa a totes hores –exposat a les tempestes mediterrànies, en el nostre cas.
  • Fan riure els amples de banda per a publicar que ens venen les operadores i cal, perquè pesen molt els arxius d’àudio, vídeo i fotos.
  • ÿs prou útil i divertit el component social xarxaire de llocs com el Flickr, mal d’aconseguir encara a llocs individuals; caldria una internetada un poc més madura que no pas l’actual.

El destí natural del servei web és als ordinadors propis i el programari lliure. Així no importarà passar per cap desactivamenta inquietant. Encara cal que evolucioni el maquinari, les connexions i la forma de relacionar-nos a la Ret, però tot arribarà.

Compartir

Entrada anterior
Moo MiniCards
Entrada següent
Reactivat al Flickr (i a Yahoo)

5 comentaris. Leave new

  • Serveis web. Aliens o propis?…

    A rel d’un incident que no l’ha permès accedir al seu compte de Flickr, en Benjamí reflexiona sobre els inconvenients i avantatges dels serveis web allotjats en empreses enfront de serveis web en servidors propis. I fa un pronostic de futur esperan…

    Respon
  • […] A l’apunt anterior explicava que m’havia quedat sense accés als serveis de Yahoo, que inclouen el meu compte a Flickr. Avui m’han escrit des de la delegació espanyola dient que ja estava resolt: Creemos que el problema que has experimentado fue temporal y no debería reproducirse. Puede haber sido por causa nuestro sistema o por tu navegador Web o conexión de Internet. En cualquier caso, te pedimos disculpas por cualquier molestia ocasionada. […]

    Respon
  • I quina diferència hi ha entre posar la teva feina a disposició de la voluntat de companyies que et lloguen el software per desencriptar els teus escrits i posar les teves fotos a casa d’algú altre. Qualsevol dia poden desapareixer, fer-te’n pagar un rescat o dir-te que no han sigut mai teves. En cap dels dos casos me’n fio gens ni mica.

    Respon
  • albert: la diferència és que només és un servei de publicació de les fotos. Ells no xifren res ni poden demanar-me cap rescat: tenc totes les fotos a casa. Sobre si són o no meves, en el cas del Flickr deixen clar que sí a les condicions d’ús i permeten escollir una llicència Creative Commons –aquest és el detall que em va decantar per Flickr. No és res més que això: servei de publicació a Internet. Cal diferenciar el servei del software. Si no publico directament, des de casa, és pels motius que explico dalt.

    Respon
  • Cites de Tecnologia(8)…

    Una mica més tard, peró també hi ha recopilació de cites de tecnologia una mica antigues.
    Què hi ha a la ment d'un desenvolupador web? Anieto2k ens dona alguna pista. I l'artnau es qüestiona perquè no hi ha una nomenclatura més compr…

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.