Si uses el programa screen, potser t’anirà bé veure permanentment una retxa inferior amb la llista dels screen que tens oberts. Al wiki de la Gentoo expliquen com configurar-ho. Ho copio aquí per si la cosa canvia de lloc:
Posar això dins l’arxiu: ~/.screenrc
hardstatus alwayslastline
hardstatus string '%{= mK}%-Lw%{= KW}%50>%n%f* %t%{= mK}%+Lw%< %{= kG}%-=%D %d %M %Y %c:%s%{-}'
Per canviar els colors cal modificar el %{= xx}
. Més detalls dins el capítol «String Escapes» de la plana de manual (man
) del screen.
Sovint faig servir screen per feines de manteniment de servidors via connexió remota amb ssh. Si la connexió no es prou bona i es talla, en tornar-hi se que la tenc allà, esperant que escrigui screen -r
per tornar al monitor.
---
Vist a un missatge del Pere Quintana dins la llista Admpub de Softcatalà.
2 comentaris. Leave new
Que ventaja tiene el screen sobre varias terminales abiertas (como por ejemplo, multi-gnome-terminal
http://multignometerm.sourceforge.net/ )
asd: no conel el multi-gnome-terminal, però el que puc llegir em recorda al que sí conec del Konsole: un terminal amb pestanyes.
El screen té poder fer un «detach» (polsant Control+D) de les feines que hi fas i aturar la sessió ssh, tancar el multi-gnome-terminal, xterm, Konsole –el que usis de programa terminal, fins i tot una consola virtual TTY. Després podras recuperar-ho tot just al lloc on erets.
Va bé en haver de marxar de l’ordinador A (casa del client, el teu despatx) i després continuar la feina a l’ordinador B (el teu despatx, casa, un altre ordinador).
En apagar l’ordinador quan ets connectat per ssh a un servidor remot. Ho recuperaras tot en tornar a engegar l’ordinador, entrar per ssh al lloc remot i escriure-hi screen -r.
Per tot plegat també serveix per a recuperar les sessions que es perden perquè Internet es desconnecta enmig d’una feina per ssh.