Catosfera 2008

He penjat al Google Vídeo els talls de la meva intervenció a la taula sobre la influència dels blogs a les jornades Catosfera:

L’organització ha publicat els vídeos complets de totes les taules.

L’organització fou excel·lent, felicitats Marc!

No vaig estar a totes les taules, i no puc fer-ne pas cap crònica justa. El que vaig veure em va deixar regust de cultureta, això sí, cultureta 2.0. Els ponents sovint mostraven el seu blog i no anaven més enllà de la seva experiència personal –que solia ser bona. Els assistents també aprofitaven els torns de preguntes i comentaris per a explicar el seu cas. En qualque moment vaig pensar que s’ho havien agafat com una mena de fira de blogs.

Sovint se’n fa befa, de la cultureta, associant-la amb un vol gallinaci. Tampoc no va ser això, perquè imagino bones taules i debats –que no vaig poder seguir, mem si amb el temps vaig veient tots els vídeos.

Però l’alternativa a la cultureta és la incultura. Per a combatre-la calen esdeveniments com el Catosfera, i amb el temps, potser, les volades es converteixin en vols d’altura. Si tampoc no s’aconsegueix aleshores caldrà analitzar perquè. Ara no és el moment.

Ara calen catosferes perquè milers de persones publicant regularment a Internet són un fenomen prou important que vol anàlisi, orientació i esperit crític per a fer-ho millor apunt rere apunt. Fins que vulguem parlar dels autors, amb els seus gèneres, tècniques, estils, i no tant de blogs.

Entrades relacionades

3 Comentaris

  1. Pingback: Bitassa a lloure - Blog de Benjamí Villoslada » Blogs polítics i eleccions

  2. Diria que ja t’ho vaig comentar, però la teva intervenció em va semblar de les més interessants de les jornades. Sobretot vaig valorar molt que no vas centrar-te en el teu blog sinó en el tema a debat, en aquest la influència dels blogs o com tu diries, dels blogaires.

    I celebro que t’agradés la foto 😉

  3. Gràcies utòpiq. Tot i això vaig esmentar el menéame per a explicar què hi hem vist sobre la rellevància dels llocs. Just perquè és un bon balcó on mirar aquestes coses. Però vaig intentar compensar la «promoció de firaire» que això hagués pogut comportar esmentant altres llocs semblants i animant-vos a usar-los 😉

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.