El DRM limita el Windows Vista?

Aquesta és la defensa del DRM del Windows Vista i les pegues per la no existència del DRM al GNU/Linux:

So based on some obvious facts that no one can really dispute since it’s easy for everyone to verify, we can say with certainty that Windows permits the playback of DRM and/or non-DRM content while Linux only supports the playback of non-DRM content. There for it’s logical to say that Vista DRM simply gives you the choice of playing back DRMed content and it does not prevent you from playing back non-DRMed content.

Ho publica ZDNet i és un article del George Ou, que és la cosa que d’entrada m’ha caigut, un per cada camal, en llegir-ho. Després he pensat que ens ho posen ben fàcil als que reclamam només formats lliures: si són aquests els seus arguments, és molt evident que van escandalosament desenfocats i venuts. Cada dia estic més orgullós dels que van contra el que defenso. Tot plegat és una trampa per a peixos morts, aquests que sempre neden a favor de la corrent megacorporativa. En realitat estan dient-nos això:

ÿs lògic dir que a diferència del GNU/Linux, el DRM del Vista simplement t’ofereix la elecció d’empassar-te el suculent cuc que envolta l’am.

La resposta a la pregunta titular de l’article, «Does DRM really limit Vista?», és no: el DRM limita els usuaris d’ordinadors, que esdevenen esclaus d’una tecnologia antisocial.

Compartir

Entrada anterior
Mallorca en Xarxa, Ítaca i tall al Serendípia d’aquesta setmana
Entrada següent
El preu de la telefonia mòbil

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.