Screen amb «pestanyes»

Si uses el programa screen, potser t’anirà bé veure permanentment una retxa inferior amb la llista dels screen que tens oberts. Al wiki de la Gentoo expliquen com configurar-ho. Ho copio aquí per si la cosa canvia de lloc:

Posar això dins l’arxiu: ~/.screenrc

hardstatus alwayslastline
hardstatus string '%{= mK}%-Lw%{= KW}%50>%n%f* %t%{= mK}%+Lw%< %{= kG}%-=%D %d %M %Y %c:%s%{-}'

Per canviar els colors cal modificar el %{= xx}. Més detalls dins el capítol «String Escapes» de la plana de manual (man) del screen.

Sovint faig servir screen per feines de manteniment de servidors via connexió remota amb ssh. Si la connexió no es prou bona i es talla, en tornar-hi se que la tenc allà, esperant que escrigui screen -r per tornar al monitor.

---
Vist a un missatge del Pere Quintana dins la llista Admpub de Softcatalà.

Compartir

Entrada anterior
rafaelnadal.com, el Macromedia Flash i Gattaca
Entrada següent
Entrevista en versió original: «La Blocosfera catalana»

2 comentaris. Leave new

  • Que ventaja tiene el screen sobre varias terminales abiertas (como por ejemplo, multi-gnome-terminal
    http://multignometerm.sourceforge.net/ )

    Respon
  • asd: no conel el multi-gnome-terminal, però el que puc llegir em recorda al que sí conec del Konsole: un terminal amb pestanyes.

    El screen té poder fer un «detach» (polsant Control+D) de les feines que hi fas i aturar la sessió ssh, tancar el multi-gnome-terminal, xterm, Konsole –el que usis de programa terminal, fins i tot una consola virtual TTY. Després podras recuperar-ho tot just al lloc on erets.

    Va bé en haver de marxar de l’ordinador A (casa del client, el teu despatx) i després continuar la feina a l’ordinador B (el teu despatx, casa, un altre ordinador).

    En apagar l’ordinador quan ets connectat per ssh a un servidor remot. Ho recuperaras tot en tornar a engegar l’ordinador, entrar per ssh al lloc remot i escriure-hi screen -r.

    Per tot plegat també serveix per a recuperar les sessions que es perden perquè Internet es desconnecta enmig d’una feina per ssh.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.