Què és Google?

En el año 2000, varios periodistas de tecnología coincidieron en una comida con uno de los máximos responsables en España de MSN, el portal de Microsoft. Salió el tema de las búsquedas, y uno de los periodistas preguntó al ejecutivo qué opinaba sobre Google. “¿Google?” -respondió sorprendido- “¿qué es eso?”. No ironizaba. No sabía nada del buscador, que entonces ya llevaba dos años en la Red.

Més detalls a l’article de n’Ignacio Escolar per Informativos Tele5.

Aprofito per enllaçar a la seu de projectes Open Source de Google. Però alerta, que Open Source no sempre vol dir lliure, com va puntualitzar en Richard Stallman no fa gaire a News.com.

De moment, a Google usen llicència BSD 2.0, compatible amb la llicència GPL, la que contempla les quatre llibertats que defineixen el programari lliure, garantint que ningú el podrà tancar mai.

El que fan a Google no és cap meravella, vist el benefici que els dóna GNU/Linux als seus servidors de cerques. Però almanco no van explícitament en contra del programari lliure com a can Microsoft. I això que també l’usen, quan els hi convé.

Compartir

Entrada anterior
Terratrèmol a Sumatra
Entrada següent
Weblog a la Wikipedia en català

1 comentari. Leave new

  • Molt bo, l’article. Molt recomanable… fa pensar… ves a saber si d’aquí a dos anys la gent tornarà a NO saber que és Google… i es que anem a una velocitat que no dona temps a digerir res… u_u

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.