Outlook Express i la [des]organització

Outlook i la [des]organitzacióJa m’he cansat de problemes ridículs. Des d’ahir horabaixa això de devall va com a resposta a uns quants proveïdors que es queixen dels nostres missatges, outlookeros tots:

http://bitassa.com/falta-empresa-al-email/

Si a qualcú més li fa servei, endavant. Si encara no, que provi d’enviar comandes posant el nom de l’empresa On Toca(TM), no s’estorbarà gaire en poder fuar aquestes FAQs, també.

En Celso m’avisa de que segons el RFC de les capçaleres (el 2076), la Organization no ha estat acceptada oficialment com a estàndard del correu electrònic. ÿs veritat, forma part del estàndard pels missatges d’USENET (RFC 1036).

Per qualque motiu, possiblement perquè comparteixen codi amb els programes per USENET, la majoria de programes de correu deixen entrar el nom de l’organització, l’empresa. Perquè l’empresa a USENET i no al correu? Ni idea, però no lliga gaire amb la realitat i aquests RFC ja tenen una partida d’anys. La qüestió és que tots els programes de correu han manllevat la capçalera Organitzation d’USENET. Per això a l’escrit parlo d’«estàndard d’Internet».

El problema final està en els que el deixen entrar i el reparteixen a la capçalera Organization, però no el pinten. El problema de veritat és que passi amb el programa més usat a les empreses. El problema preocupant és que les empreses usin allò.

I així ens va. El correu ha degradat moltíssim i a massa empreses els hi fa més nosa que no pas servei (spam, virus). Una bona part de la responsabilitat de tot plegat està en les vulnerabilitats de l’Outlook Express i la quantitat de gent que el fa servir, amplificant-les. Els monocultius mai han estat bons i no és una cosa nova: basta repassar la història de la Fil·loxera.

Entrades relacionades

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada