L’ull de l’usabilista (o l’encant de l’estupidesa)

Diagrama de les apertures d'una càmeraAvui, dia de l’usabilitat, un parell d’ usabilistes s’haurien d’analitzar a ells mateixos, equipats amb un mirall si convé, i queixar-se a Deu: sembla mentida que, sent totpoderós, posés el femer just al mateix lloc que la zona de jocs i festes.

I de passada aprofitar l’experiència per a fer un altre article criticant el mirall: canvia la dreta per l’esquerra.

Les mesures que critiquen de les càmeres reflex justament a mi em serveixen per a recordar detalls tècnics prou importants a l’hora de fer fotografies. Vaig entendre el tictac de la cosa, i ara em basta veure –visualitzar mentalment àdhuc– una càmera per recordar-lo.

La pregunta de l’article enllaçat al paràgraf anterior, «Cámaras reflex, ¿por qué es tan difícil aprender a usarlas?» per jo té la resposta «perquè no vas captar la mètrica de la fotografia». Oblida els comandaments del forn, nano, que això no és per encalentir pizzes.

He vist el lloc a Microsiervos, un blog presumptament usable però altament restrictiu. La imatge és d’un article de la Wikipedia, hi entrareu si hi feu clic –també està enllaçat al text de l’apunt.

Entrades relacionades

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.