Bluetooth, mani?

Logotip BluetoothM’han telefonat des del programa Serendípia per explicar què és el Bluetooth. He penjat el fragment. Dura gairebé 5 minuts, pesa 747 K i està en format Ogg. Un podcast improvisat, vaja, el primer d’aquest blog.

Si uses programari lliure possiblement ja tens varis programes per escoltar arxius Ogg. Per la resta, al web del projecte trobareu una llista de programes pel MacOS i una altre pel Windows.

L’àudio de COMRàdio arriba per Internet en format RealMedia. L’he desat amb el programa mplayer, la navalla suïssa de la cosa multimèdia. A continuació he retallat l’arxiu amb Audacity i l’he passat a Ogg amb 0ggenc, un programa que forma part de les «Vorbis Tools» presents a qualsevol sistema operatiu lliure.

Aquí teniu les ordres, és fàcil fer una copipastada del text. Més que no pas explicar com es fan les coses amb un programa gràfic, per això no dic res de la part Audacity:

  • mplayer adreça-de-l’emissió -ao pcm:file=nom-arxiu-a-crear:
    mplayer rtsp://213.27.152.49/encoder/comradio.rm -ao pcm:file=comradio_serendipia-bluetooth-20050917.wav
    El resultat és un arxiu .wav, en aquest cas, el comradio_serendipia-bluetooth-20050917.wav
  • oggenc -q -1 –downmix nom-arxiu-creat-al-pas-anterior:
    oggenc -q -1 --downmix comradio_serendipia-bluetooth-20050917.wav
    El programa s’encarrega de crear un arxiu amb el mateix nom, però amb el format i l’extensió Ogg. Amb -q -1 i –downmix s’aconsegueix un arxiu de baixa qualitat d’àudio, però poc pesant i de descàrrega més fàcil a Internet.

Entrades relacionades

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.