iPods molests

A Microsiervos expliquen que 16.000 dels 25.000 empleats de Microsoft amb reproductor portàtil, usen iPod. Fins aquí, res de nou perquè és un bon aparell. L’interessant de la noticia és això:

Molesta enormemente a la dirección de la empresa, hasta el punto de que circulan mensajes internos recomendando no usarlos y en su lugar utilizar reproductores que funcionen con soft de Microsoft… lo que no ha servido de mucho, porque la gente ha optado simplemente por no utilizar los cascos originales para disimular en lugar de cambiar de reproductor.

iPodI diuen que els fanàtics són els partidaris de programari lliure? Perquè no volen usar els programes privatius més populars (i més copiats il·legalment) per motius ètics? Idò a Microsoft no volen iPods perquè són de la competència i molesten als kefes. Punt (period, deuen dir allà).

El dia que els ideòlegs del programari lliure no vulguin coses amb arguments assemblants, pencaré per una altre història.

L’apunt de Microsiervos està basat en aquest article de Wired: «Hide Your IPod, Here Comes Bill». La foto és de can Apple.

Compartir

Entrada anterior
Lipstik
Entrada següent
El peix espanyol

12 comentaris. Leave new

  • Això que fa minisoft ja és pitjor que defensar el pensament únic. Pel que veig, tenim una altra mostra de feixisme per part d’aquesta genteta. A veure si prest hi passen coses grosses per Redmond… Hi ha coses que ja no tenen agafada.

    Si això és cert, podriem afirmar, sense por, que Microprog extorsiona als seus treballadors i que, com tots ja sabiem, en lloc de millorar els seus productes, simplement fan mala la competència.

    ÿs ben trist llegir aquestes coses…

    Ja s’ho faran, au… tot això s’els tornarà algun dia.

    Respon
  • Firki, idò a jo no hem pareix una cosa tan dolenta. Suposadament a empreses com aquestes et fan ”fer empresa” i ja et paguen abastament per fer-ho.

    Si tu treballesis per SUSE i usesis al teu lloc de treball un Debian o un RedHat, no creus que et mirarien de mala manera també? o fins i tot que et diguesin que llevesis aquella cosa de l’ordinador??? ÿs el que te treballar per una MARCA…

    Respon
  • Potti: En nom de l’empresa val tot? Per a ells no van les constitucions que garanteixen llibertats com aquestes? Hem d’acceptar que el poder del capital estigui per damunt dels drets civils?

    Recordo que la corporation en qüestió ha estat condemnada per pràctiques empresarials abusives, no és nou.

    Conec a uns quants treballadors de Seat que no van a la feina amb Seat i no passa res. Conec a empleats de SUSE que fan servir Debian i ho diuen per Internet.

    La diferència entre Microsoft i Seat o SUSE és que els dos darrers estan disposats a conviure amb la competència. Microsoft vol estar tota sola, ho demostra amb els tractes amb tothom: empleats i competència. ÿs un perill social.

    Respon
  • Mem. Jo no ho trobo molt correcte però digo que entec la seva postura i de la manera com treballen els caps de la corporació.

    Jo entenc que una persona pugui usar el que li vengui en ganes en qualsevol moment però sempre dintre d’uns parametres. Jo no se el que firmen o deixen de firmar els treballadors de Microsoft i tampoc se el que la empresa els hi dona però si no vaig errat, quan entres dintre d’una cosa d’aquestes hi ha les normes internes de l’empresa que les has d’aceptar.

    Si no, sempre pots mirar d’anarten a la competencia, coses d’aquestes lo únic que fan és enfonsar la teva empresa i crear malestar entre els treballadors. Suposo que els de recursos humans o la gent que s’encarrega d’això ho deu veure.

    De totes maneres, de Ca’n Micrososoft endins son questions de Ca’n Microsoft. Una altre cosa és el que facin fora d’hores de feina.

    No se si m’he explicat! 🙂

    Respon
  • Que vols dir exactament en que val tot en nom de l’empresa?? El que jo crec és que si tu firmes per una cosa d’aquestes, si entres a treballar a un lloc de treball és normal que la empresa posi les normes de com has de treballar i tot això. Això si, sempre dintre de l’empresa que son els que et paguen el sou i son els que et poden demanar una certa cosa.

    ÿs ben normal que un cop fora de la feina, facis el que et vengui en ganes, com és normal que un treballador de la SEAT vagi amb un Audi fora de l’empresa si li ve en ganes. Però estic ben segur que si és un comercial de SEAT no crec que el deixen anar a treballar amb un cotxe que no sigui de la marca, veres???

    D’altre banda, tot això que fan tal volta pot afectar al rendiment dels treballadors i lo únic que fàcin és tirarse sorra al damunt, per això suposo que deuen tenir unes persones especialitzades amb aquets casos que els deuen aconsellar, així que ells sabran el que fan amb aquestes normes i imposicions.

    De totes maneres, les coses de Ca’n Microsoft son de Ca’n Microsoft i suposo que els treballadors que estan ho estan per voluntat pròpia i ningú els forma a una cadira aixì que poden marxar a la competencia i fer-la gran quan vulguin. Si estan allà i acepten coses d’aquestes és per diners o per voluntat pròpia.

    M’espero haver explicat bé… 🙂

    Respon
  • A Microsoft van acomiadar un empleat perquè al seu bloc va publicar fotos de com arribaven ordinadors Apple a Redmond.

    http://www.macnn.com/news/21786&startNumber=10

    Respon
  • Potti: Vull dir que una empresa no pot fer signar res, ni a canvi de pagar molt, que vagi contra els drets bàsics de la persona humana, sovint reflectits a les constitucions dels països Com Toca.

    Respon
  • Microsoft extorsiona.

    Potti, crec que estas bastan equivocat en algunes coses. Quan dius que els empleats de maicrosoof cobren molt, que vols dir? Saps el que cobren? He llegit vaaaaries vegades que tenen una clàusula al contracte que els impedeix dir el que cobren. Si saps el que cobren podria ser ben bé que treballassis per ells. xDDD

    Segons vaig llegir a la bulmailing, l’actual mantenidor del kde a debian empra gnome. I no crec que això sigui contraproduent, és més, consider més greu aquest cas que el d’emprar un iPod… el softlliure neix a partir de la ‘simpatia’ de cadascun cap a certes coses, el més normal seria que un desenvolupador de kde ho fos perque li agrada kde. En canvi un treballador de minimoc no te perqué emprar el winxu a casa seva ni l’exploter i si en horari de treball sels permet escoltar música em pareix perfecte que ho faci, tant si escolta mp3 com wma com ogg o com si escolta a un altre company cantant.

    Em sembla ridícul el pantejament d’aquesta multinacional que defenses.

    Perdonau la parrafada, però ha sortit tot de cop :-p

    Respon
  • Benjami : 2 coses!! 🙂

    1- Bé, jo no estic ficat en coses d’aquestes d’empreses ara però, una empresa no et pot obligar a usar el seu soft i les seves coses?? és que jo veig tot això del ipod que posau aquí dalt com si fos una questió d’uniforme…

    Entenc el que hem voleu dir amb els vostres comentaris però no se perquè dintre del meu capet no veu tant descabellat com ho veis vosaltres tot això de l’obligació a no usar ipods i demés i voler fer usar coses de ‘casa’…???

    De totes maneres, si que trobaria abusiu el moment que microsoft OBLIGUES a la gent a fer el canvi… Però que intenti que la gent vagi ‘de casa…’. O això és el que jo he entes amb lo que heu posat.. :

    “circulan mensajes internos recomendando no usarlos y en su lugar utilizar reproductores que funcionen con soft de Microsoft”

    La segona cosa és que abans quan he mirat de penjar el comentari no ha aparegut al web reflectit ni llavors d’una estoneta d’esperar. Així que he refet el comentari (per això 2 de molt semblants). Quan he ‘penjat’ el segón ha aparegut el primer però el segon fins aquest vespre (junt amb els vostres) no l’he pogut veure… Tal volta és cosa del meu ordinador, o de la configuració. Però he posat altres comentaris a aquest bloc i mai m’havia passat.

    Res més! 🙂

    friki : no, no treballo a microsoft!! sols hem faltaba això!!!!

    I respecte a lo altre, hem remeteixo al paragraf que he posat per en Benjamí.

    Respon
  • Potti: Qui et lloga ho fa per una feina concreta. No es pot posar amb qüestions personals no relacionades amb la qualitat de la feina feta. Observa que no tenen res en contra d’escoltar música perquè llevi concentració o qualsevol altre motiu més o manco raonat, sinó amb què l’escolten.

    Ho fan amb persones que ni estan a llocs públics ni treballen en el tema WMA. Quan s’està a un lloc públic i es vol un uniforme –que pot incloure gàdgets– el compra l’empresa. Però les coses que estan en l’àmbit personal són això: personals, i les persones humanes i les seves pertanyences ho continuen sent quan estan a la feina (i per això els reproductors són portàtils, per portar-los damunt).

    Perquè treballes a una empresa que té acords amb l’empresa X has de comprar X amb els teus doblers quan t’agrada més Y? I quan no estas a la feina, has d’usar i pagar lletres d’un X que no t’agrada?

    Allò d’hasta que la muerte nos separe és pels matrimonis i mira quanta validesa no està perdent, des de fa uns anys ençà.

    La persona, tota ella, no és propietat d’algú només pel fet de que l’han llogat per fer una feina concreta unes hores i dies. Si passés, en comptes d’una empresa, seria una granja, i en comptes d’empleats serien pollastres.

    PS: Si els apunts no apareixen tot d’una és perquè he posat moderació fins que trobi solució als 100-i-busques comentaris d’spam diaris que rebo des d’en fa un parell 🙁

    Respon
  • home, així com ho dius tu ara també veig la seva raó de ser 🙂

    Respon
  • Avui, de camí cap a casa, he estat pensant sobre el post. He arribat a la conclusió que si microxoft regalàs als seus empleats un reproductor d’wma legitimaria (ajudaria a legitimar, però no ho faria) aquestes ‘recomanacions’ de no usar iPod.

    M’ha fet gràcia, perque havia pensat precisament amb la paraula uniforme 🙂

    Ara els desenvolupadors hauran de dur uniforme: bata, sabates aïllants amb punta de ferro (seguretat al treball 😉 i reproductor wma (marca ACME)… No. En realitat m’ha vengut al cap, perque les empreses solen facilitar els uniformes als empleats, i que si a can Biel volen eliminar l’us de l’iPod la manera més ‘fàcil’ es posar l’excusa de l’uniforme… tots esteim d’acord amb que no es pot anar a treballar a un lloc amb l’uniforme de la competència 😉

    Un uniforme segueix essent una forma de feixisme, ens quedam al mateix lloc. Per més que hi pensi no li trop agafada a aquest tema.

    PS: A mi també em va tardar a sortir el comentari… em va fer rabia, creia que s’avia perdut i vaig estar apunt d’enviarte un mail per avisarte de que el bloc ‘perdia oli’. Fins ara m’havia anat sempre bé però… no se que deu ser. A veure quin temps tarda a sortir aquest comentari 😉

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.